Catalunya Diari

Arxiven la investigació a la residència de la Pobla de Segur en no constatar cap irregularitat

Segons la Fiscalia General de l'Estat, s'havia denunciat un centre de la demarcació però la fiscalia de Lleida ho nega

Pla general de l'edifici dels jutjats de Lleida
Segons la Fiscalia General de l'Estat, s'havia denunciat un centre de la demarcació però la fiscalia de Lleida ho nega | LleidaDiari.cat

La fiscalia de Lleida ha arxivat la investigació a la residència de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) en no constatar cap irregularitat. Tot i que la Fiscalia General de l'Estat va informar dimarts que s'investigava un centre geriàtric de la demarcació arran d'una denúncia d'afectats, fonts de la fiscalia de Lleida ho neguen.

Preguntats per l'ACN, la fiscalia de Lleida assegura que no hi ha cap denúncia d'afectats ni cap investigació penal oberta en cap residència de la demarcació. Segons el Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla, fins a aquest dimecres, al centre hi ha 35 residents que han donat positiu en coronavirus i 12 avis hi han perdut la vida.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

S'investigaven vint residències a Catalunya

La Fiscalia General de l'Estat va explicar aquest dimarts que s'investigaven 20 residències a Catalunya (divuit a Barcelona i l'àmbit metropolità, una a Lleida i una altra a Tarragona) per denúncies interposades per familiars i treballadors dels establiments, entre altres, entorn de la gestió per la crisi del coronavirus. Concretaven, a més, que es tractava d'investigacions dins l'àmbit penal.

La fiscalia de Lleida, però, ha negat aquest dimecres que existeixi cap denúncia ni cap investigació penal oberta referent a residències de la demarcació de Lleida. Preguntats per l'ACN, la fiscalia de Lleida ha aclarit que només es van obrir unes diligències preprocessals, no penals, al Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla, per demanar-los informació en el marc de la inspecció que el ministeri públic fa periòdicament a les residències. Aquestes diligències, però, segons la fiscalia de Lleida, es van arxivar en no trobar indicis de cap irregularitat.


Comentaris

envia el comentari