Catalunya Diari

Cervera confirma 6 casos de coronavirus i s'eleva el Pla Procicat a emergència

La Policia Local ja ha imposat 8 denúncies per no respectar el confinament a les cases

Pla mitjà on es pot veure un banc del carrer Major de Cervera convertit en obra d'art
La Policia Local ja ha imposat 8 denúncies per no respectar el confinament a les cases | LleidaDiari.cat

El paer en cap de Cervera, Ramon Augé, ha donat a conèixer que ja hi ha sis casos confirmats de coronavirus, que estan sent degudament tractats i seguits pels responsables sanitaris, els quals ja haurien pres totes les mesures que estableix el protocol al respecte. 

Augé ha afegit que s'anirà informant de tot el que passi amb relació al covid-19. Cervera ha elevat el Pla Procicat de l'estat d'alerta al d'emergència. En aquest sentit, la Policia Local ja ha imposat 8 denúncies per no respectar el confinament a les cases i s'ha demanat la col·laboració ciutadana per respectar la declaració de l'estat d'alarma que només permet la mobilitat per situacions de necessitat com anar a la feina, comprar o dirigir-se als centres sanitaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El paer en cap ha demanat extremar la prudència i seguir amb la gran responsabilitat mostrada fins ara per la immensa majoria de la ciutadania. Ha agraït molt especialment l'esforç i el treball de tots els agents sanitaris, de protecció civil i als cossos i forces de seguretat, a més a més dels treballadors municipals implicats en la gestió de la crisi del coronavirus a la capital de la Segarra.

 

Mesures d'estímul a l'economia local

Igualment, el paer en cap ha anunciat que està realitzant una ronda de contactes amb tots els membres del consistori cerverí i agents econòmics i socials locals, per a ultimar un nou decret de mesures, en aquest cas per estimular l'economia local i ajudar aquelles persones que puguin estar patint situacions de dificultat o vulnerabilitat causada per aquesta necessària aturada de l'economia no indispensable.

Aquestes mesures s'afegiran a les que ja estan vigents, com les de protecció als empleats i la ciutadania, com la restricció de tasques del personal de la Brigada Municipal i la implantació del teletreball per al personal d'oficina i el professorat del Conservatori; que no es faci atenció al públic presencial, excepte a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, en horari de deu a dotze, de dilluns a divendres, per garantir la prestació de serveis públics que siguin estrictament necessaris; que es garanteixi l'atenció al públic telefònica, que s'amplia a un horari de vuit a dues; i la suspensió de la convocatòria d'organismes col·legiats de forma presencial (Junta de Govern Local, Comissió Informativa, Ple), entre altres.

Agraïment a persones voluntàries

Augé també ha volgut agrair molt especialment la tasca dels voluntaris, com les que s'han organitzat per confeccionar i cedir 84 mascaretes, així com l'Associació de Dissenyadors de Roba i Complements Vestim Segarra, per la confecció de gorres i bates, amb material impermeable, per als professionals del CAP i les residències; i a totes les persones que s'han ofert per cuidar i portar el menjar a persones grans i en risc de vulnerabilitat, mentre duri tota aquesta situació d'alerta sanitària.


Comentaris

envia el comentari