Catalunya Diari

Confirmen el primer cas de coronavirus a l'Aran

El Departament de Salut ha informat de la situació al Conselh Generau

Els eixos comercials Sant Pere Nord i Eix Macià i el coronavirus
Confirmen més casos de coronavirus a Catalunya | Ramon

El Conselh Generau ha informat aquest dilluns que el servei de vigilància epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat del primer cas positiu en coronavirus (COVID-19) a l'Aran.

Aquest cas presenta símptomes lleus i es troba en aïllament domiciliari controlat periòdicament per professionals sanitaris. D'altra banda, a l'Hospital del Pallars s'han detectat dos casos en les darreres hores, segons ha informat l'Ajuntament de Tremp a través de les xarxes socials, que ha detallat que un d'ells és un home de 98 anys que es troba en situació estable.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mollerussa confirma els dos primers casos de coronavirus a la ciutat

Per la seva banda, l'Ajuntament de Mollerussa ha reunit d'urgència aquest dilluns el comitè del Pla de Protecció Civil Municipal després de tenir la confirmació, per part de Salut, que dos dels 36 casos detectats a la demarcació de Lleida són a la capital del Pla d'Urgell.

Es tracta de dues persones, amb pronòstic lleu i que es troben confinades a casa seva en permanent contacte amb el servei d'Epidemiologia i el CAP de Mollerussa. Des del consistori, s'ha activat el servei Ajude(M)ollerussa per assistir a les persones vulnerables, siguin grans o col·lectius de risc, afectades per les mesures adoptades per la Generalitat i amb l'objectiu de prevenir l'expansió del covid-19.

Un telèfon directe i s'ha fet una crida per trobar voluntariat

La voluntat del servei és coordinar l'ajuda que el col·lectiu més vulnerable davant els efectes del virus pugui necessitar, a més de fer-ne les derivacions als serveis adequats sempre aplicant els protocols vigents per tal d'evitar riscos de contagi. Per això, es posa a disposició de les persones que ho necessitin un telèfon directe i s'ha fet una crida per trobar voluntariat. Aquesta iniciativa se suma també a les mesures adoptades dins el Pla de Protecció Civil de Mollerussa activat el dimecres passat per afrontar, també en l'àmbit municipal, el control de l'expansió de la malaltia.


Comentaris

envia el comentari