Catalunya Diari

Es confirmen 4 positius per coronavirus al geriàtric de la Pobla de Segur

Estan tots ingressats a l'Hospital del Pallars mentre que al centre hi ha cinc residents amb símptomes que s'han aïllat

Imatge de la residència de la Pobla de Segur
Estan tots ingressats a l'Hospital del Pallars mentre que al centre hi ha cinc residents amb símptomes que s'han aïllat | LleidaDiari.cat

Tres nous positius de coronavirus han estat confirmats aquest dilluns a la tarda a l'Hospital de Tremp. Es tracta de tres pacients del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, segons han assenyalat a l'ACN fonts properes a la residència.

Amb aquests tres nous positius ja són quatre les persones de la residència afectades pel covid-19. Els quatre pacients es troben estables. Això no obstant, al centre hi ha cinc residents amb simptomatologies als quals no se'ls ha fet la prova. Aquestes persones es troben estables i estaran aïllades durant dues setmanes a la mateixa residència.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'eleven a 14 els positius per coronavirus a la residència d'avis d'Àger

Cal recordar que la setmana passada ja es va donar la informació de que les persones que han donat positiu per coronavirus a la residència d'avis d'Àger (Noguera) ja ascendeixen a 14. En concret, 2 són professionals, mentre els altres 8 són ancians, dels quals 4 es troben ingressats a l'Hospital del Pallars de Tremp i estan estables.

A més, hi ha 14 les persones grans aïllades al centre. D'altra banda, fins a 22 persones, entre les quals 12 professionals, van respondre a la crida feta per la residència per tal de cobrir les baixes dels 8 treballadors de la residència que estan en aïllament preventiu per tenir símptomes de la covid-19. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Àger ja n'ha contractat 3, segons ha explicat l'alcaldessa, Mireia Burgués.

A la residència d'avis d'Àger hi resideixen, actualment, 32 avis, 4 dels quals es troben ingressats a l'hospital i 14 estan aïllats al centre. D'altra banda, 8 gericultors també es troben aïllats de manera preventiva i només 6 estaven treballant aquest dimecres al matí. Per aquest motiu, la residència d'Àger va fer una crida a través de les xarxes socials demanant voluntaris per treballar al centre, després que la meitat dels avis i dels gericultors haguessin de ser aïllats preventivament pel brot de coronavirus registrat a la residència.


Comentaris

envia el comentari