Catalunya Diari

Cosidores voluntàries de la Seu d'Urgell elaboren 1.500 mascaretes infantils

Aquestes caretes protectores es començaran a repartir dijous perquè es puguin utilitzar a partir de diumenge

Imatge de les mascaretes infantils que han fet cosidores de la Seu d'Urgell
Aquestes caretes protectores es començaran a repartir dijous perquè es puguin utilitzar a partir de diumenge | LleidaDiari.cat

El grup de cosidores voluntàries de la Seu d'Urgell està elaborant mascaretes casolanes per a nens i nenes amb l'objectiu de fer-ne unes 1.500 que es repartiran de manera gratuïta a partir de dijous a les farmàcies de la ciutat.

L'objectiu és que cap infant es quedi sense la seva mascareta, i així poder-la utilitzar a partir d'aquest diumenge 26 d'abril, data en què els infants acompanyats per un adult podran començar a sortir a fer un passeig diari. Les mascaretes casolanes per a infants són de tres mides diferents: de 3 a 6 anys; de 6 a 9 anys i de 9 a 12 anys. Val a dir que els infants menors de 3 anys, tal com recomana el Departament de Salut, no n'han de portar.

El preu màxim de les mascaretes es fixa en 0,96 euros

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments i Productes Sanitaris ha acordat fixar el preu màxim de venda al públic de les màscares quirúrgiques en els 0,96 euros. Així ho ha anunciat el ministre en roda de premsa, després de la reunió que ha mantingut aquest dimarts la citada comissió, dependent del Ministeri de Sanitat. «El govern ha pres aquesta mesura que té com a objectiu evitar abusos», ha dit.

En aquest sentit, Illa ha informat que per a adoptar aquesta decisió s'ha valorat la situació del mercat, concloent que un preu màxim de 0,96 euros, IVA inclòs, «no obstaculitza» i permet que segueixin els mecanismes de mercat habituals. Així mateix, el ministre deSanitatha informat que «pròximament» es regularà també el preu de les màscares higièniques, si bé s'esperarà que s'activi la producció nacional de les mateixes i a assegurar-se que la regulació de preus aconsegueix «evitar els abusos».

Es vol fixar el preu de tots els productes sanitaris

Precisament sobre aquestes màscares, Illa ha recordat que el govern ha recomanat el seu ús, tant les reutilitzables com les no reutilitzables a les persones que han d'anar en transport públic a treballar o en les situacions en les quals no es pugui assegurar la distància mínima aconsellada. «Si es produeix un abús dels preus d'aquestes, el Govern prendrà mesures i, de fet, ja està habilitat el mecanisme per a poder fer-lo», ha emfatitzat.


Comentaris

envia el comentari