Catalunya Diari

Les farmàcies de la Seu d'Urgell reparteixen mil mascaretes casolanes

El grup de cosidores de la capital alturgellenca en continuarà fent per tal d'arribar al màxim de població possible

Cassolada i més controls pel coronavirus a Terrassa
Les mascaretes són una bona eina de protecció | Cristóbal

Les farmàcies de la Seu d'Urgell reparteixen des d'aquest divendres i de manera gratuïta mil mascaretes de roba a les persones que cuiden gent gran i als col·lectius vulnerables.

Així, cadascun dels cinc establiments que hi ha a la capital alturgellenca en tindrà 200 i, en el moment de la recollida, s'haurà de deixar el número de DNI per tal de portar-ne un registre. Des de les farmàcies també es donaran les instruccions de com cal rentar-les després del seu ús diari. A més, el grup de cosidores que les ha confeccionat en continuarà fent per tal de fer-les arribar a tantes persones com sigui possible. Des del consistori han agraït la seva tasca, a més de la predisposició dels establiments, l'empresa Nou Grapats i la tintoreria Santa Maria.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Seu desinfecta bancs, baranes i papereres per evitar el risc de contagi de coronavirus

El servei de neteja de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha començat aquest dimecres la desinfecció de bancs, baranes i papereres de la via pública, per tal d'evitar el risc de contagi de coronavirus. D'aquesta manera, a l'aplicació, de forma periòdica i habitual, de detergents tensioactius a aquests elements del mobiliari urbà, s'afegeixen ara la de productes viricides, seguint les recomanacions del Departament de Salut.

D'altra banda, al conjunt de l'Alt Urgell ja s'han repartit, a domicili i a través dels diversos ajuntaments de la comarca, la pràctica totalitat de les 328 targetes moneder destinades als alumnes amb beca menjador, a través de les quals es vol garantir l'alimentació dels infants i joves durant el període de confinament.

Intensificar la neteja i desinfecció d'aquells espais i instal·lacions de concurrència pública

L'objectiu del consistori de la capital alturgellenca és intensificar la neteja i desinfecció d'aquells espais i instal·lacions de concurrència pública on pugui haver-hi més contacte amb les mans, tenint en compte que el coronavirus pot tenir, en aquest tipus de superfícies, una supervivència d'entre dues hores i nou dies. Així, al centre històric de la ciutat una màquina amb una llança d'aigua a pressió actuarà a les papereres, bancs i baranes, a més de les pilones amb il·luminació viària del carrer Major. Mentrestant, a l'eixample aquestes tasques es faran amb l'ajuda d'un camió-cuba.


Comentaris

envia el comentari