Catalunya Diari

La Seu d'Urgell tanca al públic el parc caní de l'Horta del Valira

Els dispensadors de bosses per recollir les defecacions dels animals a la via pública també deixen de funcionar

Imatge de gossos amb mascaretes protegint-se del coronavirus
Fins ara no s'ha detectat cap animal de companyia contagiat amb el virus | Twitter

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha tancat al públic el parc caní, instal·lació d'esbarjo per a gossos que es troba ubicada a l'Horta del Valira, com a mesura preventiva mentre estigui vigent l'estat d'alarma per crisi sanitària provocada pel coronavirus.

L'Ajuntament recorda que els veïns que tinguin gos hauran de passejar la seva mascota, pels carrers de la ciutat, però no podran portar-lo a aquest espai d'esbarjo. D'aquesta manera s'evita la socialització i el contacte amb les mans de tanques, bancs, papereres i fonts d'aigua, i així evitar possibles contagis de coronavirus entre els propietaris de gossos. Els dispensadors de bosses per recollir les defecacions dels animals a la via pública també deixen de funcionar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Un docent de la Seu d'Urgell crea un videojoc infantil sobre el coronavirus

El professor de tecnologia de l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell, Marc Llovera, ha creat un videojoc per ajudar a fer entendre als infants la importància que té l'aïllament domiciliari per frenar el coronavirus.

A 'The Covid Game', l'usuari ha d'intentar arribar a casa per confinar-se abans que el virus el toqui i evitar que aquest es multipliqui per tres, simulant el volum de contagis que es produeix entre humans. L'eina, que té un caràcter divulgatiu i de conscienciació, està disponible gratuïtament a través d'Internet i s'hi pot accedir tant amb ordinador, com mòbil o tauleta. A la pantalla també hi surt un hospital com a lloc on curar-se de la malaltia, tot incidint que aquest procés és més lent que el de l'evolució de la pandèmia.

Està pensat com una activitat per fer en família

El videojoc està pensat com una activitat per fer en família i «reflexionar sobre què passa durant la partida», segons explica Llovera. Per començar, cal triar un personatge humà femení o masculí, el qual s'ha de portar a casa abans que la covid-19 l'infecti. A més, cada vegada que el virus toca una de les cantonades de la pantalla «es mou més de pressa» i hi ha més possibilitats de contagi, diu el professor de tecnologia que l'ha ideat.


Comentaris

envia el comentari