Catalunya Diari

S'eleven a 6 els positius per coronavirus a Mollerussa

Tres estan ingressats a l’Arnau de Vilanova i els altres tres, confinats al seu domicili

Una dona posant-se una mascareta
Augmenten els casos de contagis al Pla d'Urgell | Anna Shvets en Pexels

L'Ajuntament de Mollerussa ha reunit aquest matí de nou el comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil Municipal després de tenir confirmació per part de Salut d'un total de 6 casos positius a la ciutat i un setè en una altra població de la comarca. De les sis persones diagnosticades, tres estan ingressades a l'Hospital Arnau de Vilanova i les altres tres, confinades al seu domicili en permanent contacte amb el Servei d'Epidemiologia i el CAP de Mollerussa.

La reunió, que s'ha fet per via telemàtica, ha servit per avaluar la situació actual i per posar de manifest la necessitat d'extremar les mesures preventives, ja que des de Salut es preveu un repunt de casos durant la pròxima setmana i ja s'estan donant situacions d'escassedat de material sanitari per atendre amb les mesures de prevenció adequades als pacients que acudeixen al centre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Es recorda a la ciutadania que cal quedar-se a casa

Per aquest motiu, es recorda a la ciutadania que cal quedar-se a casa i només sortir en aquells casos en què està permès com és anar a treballar, adquirir aliments i medicaments, rebre assistència als centres sanitaris, desplaçar-se a entitats financeres i atendre o tenir cura de menors d'edat, gent gran o persones vulnerables.

Així mateix, es demana a la ciutadania que en treure la brossa prengui les mesures de protecció adequades i, sobretot, procuri no deixar les bosses fora dels contenidors perquè aquest comportament agreuja el control de la higiene per part dels serveis responsables de la recollida. També es fa incís a la població en la necessitat d'emprar mesures d'higiene adequades en l'ús dels caixers automàtics de les entitats financeres.

4 sancions per no respectar el confinament

Per tal d'informar i fer complir les restriccions establertes, Policia Local ha reforçat el patrullatge per la via pública i des del passat 15 de març ha identificat 24 persones al carrer per comprovar si tenien motius per ser-hi i s'han imposat un total de 4 sancions a persones que ja havien estat avisades amb anterioritat i no estaven respectant el confinament establert. També s'han fet 16 controls a vehicles i 10 controls a establiments comercials oberts sense permís, tot i que en aquests casos no s'ha aixecat cap acta i s'han prioritzat les tasques informatives.

D'altra banda, la reunió també ha servit per repassar el funcionament del nou servei Ajude(M)ollerussa que es va activar dissabte passat i que en el qual s'han inscrit fins avui un total de 31 voluntaris. El telèfon d'atenció directa, 676 289 571, ha rebut un total de 30 trucades sol·licitant ajuda de diferent tipus i s'han dut a terme 19 accions directes d'atenció a domicili com poden ser portar aliments o medicaments o treure a passejar la mascota.

Seguiment de totes les persones que viuen soles a la ciutat

També des del programa 'No et quedis a casa' s'està duent a terme un seguiment de totes les persones que viuen soles a la ciutat i en aquest sentit s'ha contactat amb 55 persones majors de 65 anys en aquesta situació a les quals s'ha fet un acompanyament telefònic periòdic. Així mateix, s'ha activat i es compta amb la col·laboració de 27 entitats de l'àmbit social que estan també fent trucades de seguiment de les persones que tenen contactades.

També s'ha fet un seguiment de la situació en les tres residències amb persones vulnerables que hi ha a la ciutat, les quals tenen preparat el pla de contingència propi per si cal activar-lo en cas que es detectés cap cas positiu en els dies vinents.


Comentaris

envia el comentari