Catalunya Diari

La Fira de Sant Isidre de Solsona s'anul·la per la crisi del coronavirus

Descarten ajornar-la perquè el bestiar es desplaça a la muntanya i volen evitar solapar-se amb altres esdeveniments

Pla general d'un parell de vaques menjant farratge en el marc de la 65a Fira de Sant Isidre de Solsona
Descarten ajornar-la perquè el bestiar es desplaça a la muntanya i volen evitar solapar-se amb altres esdeveniments | LleidaDiari.cat

El Consell Comarcal del Solsonès i la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre de Solsona han decidit anul·lar l'edició d'aquest any del certamen davant la «incertesa temporal».

La decisió, asseguren, els «dol» i ha estat difícil de prendre i afirmen que ho fan perquè és «la millor opció" per «responsabilitat i compromís social». Els organitzadors han descartat ajornar-la perquè el bestiar boví, protagonista del certamen, es desplaça a la muntanya a partir del juny i fins a l'octubre, per evitar solapar-se amb altres esdeveniments i perquè l'estiu consideren que no és una època «gens idònia».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els organitzadors asseguren que han parlat amb tots els sectors implicats

Concretament, els organitzadors asseguren que han parlat amb tots els sectors implicats -restauradors, comerciants, empresaris, expositors, ramaders, entitats i administracions- per valorar l'opció de posposar el certamen, però aquesta ha estat descartada perquè el bestiar no podria participar en la fira.

A més, també recorden que ja hi ha altres esdeveniments previs al certamen que s'han posposat per a després del confinament, com el Sant Jordi. «No veiem idoni solapar-nos», afegeixen. «No sabem quan acabarà el confinament i no sabem quines seran les mesures que s'aplicaran un cop aquest acabi, però ben segur serà, que no es permetran grans concentracions de públic en un mateix espai, com és el cas de la Fira de Sant Isidre», afegeixen en un comunicat.


Comentaris

envia el comentari