Catalunya Diari

Mollerussa viu el primer Sant Josep sense la seva emblemàtica fira agrícola

La cancel·lació del certamen suposa un impacte global de 40 MEUR i un dany directe de 400.000 a les arques municipals

Pla obert on es pot veure una part del recinte firal de Mollerussa
La cancel·lació del certamen suposa un impacte global de 40 MEUR | LleidaDiari.cat

La capital del Pla d'Urgell s'ha aixecat aquest dijous amb la sensació estranya d'estar vivint per primer cop en 148 anys d'història un Sant Josep sense la seva emblemàtica fira de maquinària agrícola.

El certamen no es va arribar a suspendre ni durant els anys més durs de la Guerra Civil, però l'epidèmia descontrolada del coronavirus sí que ha forçat a la seva cancel·lació, anunciada ja la setmana passada. L'avinguda del Canal i els Pavellons Firals estaven completament vuits de visitants i expositors, i només es pot veure pel carrer algunes persones que passegen les seves mascotes o que van i vénen de treballar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un impacte global de 40 MEUR 

Que no se celebri la fira suposa un impacte global de 40 MEUR que i un dany directe de 400.000 a les arques municipals. L'alcalde Marc Solsona ha aprofitat el festiu local a Mollerussa per enviar a la ciutadania un missatge «d'agraïment i comprensió» davant aquesta situació excepcional. Així mateix, també ha agraït a tots els professionals de tots els sectors que fan que la crisi del coronavirus es gestioni de la millor manera possible a la ciutat. Solsona ha instat als veïns a continuar fent servir els canals telemàtics per estar informats de l'evolució de la situació actual.

D'altra banda, Solsona també ha assenyalat que es farà una «vigilància activa» de la gent que no respecti l'ús de la via pública, i que dia a dia aniran anunciant noves mesures per «minimitzar l'impacte» que té a l'economia de la ciutat el confinament i tancament forçat d'establiments pel covid-19.

Demanen ajuts econòmics

El dany directe de no fer la Fira de Sant Josep és de més de 400.000 euros però l'impacte que això suposa per les vendes que es registren en el certamen, tant de cotxes, com maquinària agrícola i altres articles, així com els beneficis que fan sectors secundaris del municipi i comarca per les despeses dels visitants, situen l'impacte global de 4 dies de certamen en 40 MEUR. Ja la setmana passada, quan des de Fira de Mollerussa es va decidir cancel·lar l'edició d'enguany, es va demanar al Govern que els ajuts anunciats per pal·liar la crisi del coronavirus tinguessin en compte la Fira de Sant Josep, ja que a les terres de Ponent és un dels esdeveniments en majúscules i referent al conjunt del país en el sector de la maquinària agrícola.

A la Fira de Sant Josep d'aquest any ja hi havia confirmats més de 200 expositors amb els quals ara es negociarà sobre el retorn dels diners que havien avançat per participar-hi o s'establiran mesures de fidelització per a poder assistir a l'edició de l'any que ve. L'any passat, durant quatre dies de fira, es va registrar una afluència d'uns 175.000 visitants, segons dades de l'organització.


Comentaris

envia el comentari