Catalunya Diari

Mollerussa i Alcarràs netegen la via pública amb productes desinfectants

Recorden que cal que segueixi les mesures adoptades per fer prevenció de l'expansió de la malaltia

Pla mitjà on es poden veure serveis de neteja desinfectant un carrer de Mollerussa
Mollerussa intensifica la neteja de la via pública amb productes desinfectants | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa, a través de l'empresa encarregada, ha intensificat aquesta setmana la neteja de la via pública amb productes desinfectants específics com a mesura de prevenció per frenar l'expansió del coronavirus. Així mateix, també s'està procedint a la neteja amb productes desinfectants dels diferents equipaments municipals, tot i que romanen tancats des de dijous quan se'n va suspendre l'activitat.

El consistori recorda que tot i la suspensió de la 148a Fira de Sant Josep, aquest dijous és festiu local, motiu pel qual l'obertura dels establiments comercials autoritzats es farà com si es tractés d'un diumenge. D'altra banda, des de l'Ajuntament es recorda a la població que cal que segueixi les mesures adoptades per fer prevenció de l'expansió de la malaltia. Així mateix, es fa una crida per seguir fent un aïllament domiciliari responsable i fer un ús restringit de la via pública només en els casos determinats per Salut.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'ha activat el servei Ajude(M)ollerussa

Cal recordar que des de l'Ajuntament s'ha activat un servei, Ajude(M)ollerussa, per assistir a les persones vulnerables, siguin persones grans o col·lectius de risc, afectades per les mesures adoptades per la Generalitat amb l'objectiu de prevenir l'expansió del coronavirus. La voluntat és coordinar l'ajuda que aquest col·lectiu pugui necessitar i fer-ne les derivacions als serveis adequats sempre aplicant els protocols vigents per tal d'evitar riscos de contagi.

Alcarràs també se suma a la neteja

Per la seva banda, des d'aquest dimecres i cada jornada si la climatologia ho permet, operaris dels serveis municipals d'Alcarràs procediran en horari diürn a la desinfecció de carrers i places de la vila amb un viricida innocu per les persones, 100% biodegradable i que actua per contacte. 

Aquesta tarda està previst actuar de nou amb equips que esmicolen el viricida cap al terra i, en paral·lel i com ja s'ha fet aquest matí, la brigada municipal continuarà dispersant el viricida per les voreres. Tot i tractar-se d'un producte innocu, es recomana les persones no sortir al carrer durant els quinze minuts posteriors a la desinfecció. «El producte actuar per contacte, la seva eficàcia està contrastada i elimina virus i bacteris. Ja vam fer una primera desinfecció aquest diumenge; avui, de nou tornem a fer-ho i repetirem cada dia en horari diürn si la climatologia ho permet. Hem de fer tot el que està al nostre abast», explica Manel Ezquerra, alcalde d'Alcarràs.


Comentaris
Trinitat Camarasa
Hi ha més municipis que també desinfecten els carrers com ara a Les Avellanes i Santa Linya

envia el comentari