Catalunya Diari

Mollerussa intensificarà els controls per evitar que les famílies vagin a menjar la mona a l'hort

Es remarca la necessitat de complir rigorosament el confinament domiciliari per frenar el coronavirus

Pla general on es pot veure un control pel confinament pel coronavirus de la Policia Local de Mollerussa
Es remarca la necessitat de complir rigorosament el confinament domiciliari per frenar el coronavirus | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa intensificarà els controls policials durant el proper cap de setmana per evitar que les famílies que en tenen, vagin a l'hort a fer dinars per menar-se la mona. L'alcalde Marc Solsona ha volgut recordar que l'aixecament de la prohibició d'anar a l'hort només preveu que s'hi accedeixi de forma individual i per recol·lectar hortalisses, no per anar-hi amb la família a fer una «alifara».

De la mateixa manera que s'ha fet durant els darrers caps de setmana, la Policia Local intensificarà la vigilància i també l'ampliarà al terme del municipi, que és on s'ubiquen la majoria de torres o horts. Solsona ha alertat el perill que suposa el «miratge» d'un descens de casos de coronavirus i ha demanat «no abaixar la guàrdia».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

85 actes per no respectar el confinament

Des del 19 de març, la Policia Local ha aixecat 85 actes per no respectar el confinament i s'ha detingut una persona. És al cap de setmana quan els controls policials es reforcen davant la temptació de trencar el confinament. En aquest sentit i davant la possibilitat que moltes famílies intentin sortir de casa el proper cap de setmana i dilluns de Pasqua per anar a celebrar la mona, es farà aquest reforç. Marc Solsona ha demanat prudència i respectar la situació d'alarma per la crisi sanitària. En aquest sentit, s'ha refermat en mantenir la suspensió del mercat setmanal i ha avançat que en els dies vinents decidiran què fer amb la Festa Major, que se celebra al maig.

Aquest dimarts i en el marc d'una roda de premsa telemàtica que també ha comptat amb la participació del director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, s'ha comunicat oficialment la suspensió de la segona fira més important de la capital de Pla d'Urgell, l'Autotrac, que s'havia de fer del 24 al 26 d'abril. L'ens firal està parlant amb els expositors per mirar d'organitzar-la el mes de juny, però ara com ara no hi ha res tancat, i es mantenen a l'espera en funció de com evolucioni la pandèmia i també d'acord ambls protocols que estableixi el Govern per fer un desconfinament coordinat.

Fira de Mollerussa sí que ha cancel·lat el certamen Equi Mollerussa, que s'havia de fer a l'abril a les instal·lacions de la Serra i pel que fa a l'Expo Clàssic, que també s'havia de fer a l'abril, s'ha traslladat al 19 i 20 de setembre.


Comentaris

envia el comentari