Catalunya Diari

Un ramader del Pallars: «Els pagesos no entenen de confinaments»

El sector ramader ha de sortir de casa per anar a donar menjar al bestiar i cuidar els camps

Un ramader a la granja de vaques de Pujalt, al Pallars Sobirà
El sector ramader ha de sortir de casa per anar a donar menjar al bestiar i cuidar els camps | LleidaDiari.cat

El sector ramader és un dels que no es pot quedar a casa com a mesura de control del coronavirus i ha de sortir per anar a treballar. «Els animals han de menjar», ha afirmat Albert de Moner, ramader de Pujalt, al Pallars Sobirà.

«Desgraciadament els pagesos no entenen d'algunes de les mesures de confinament», ha afirmat. Com cada dia han hagut d'anar a la granja, en aquest cas de vaques, a controlar que totes estan bé i a donar menjar a tots els animals. És època d'arreglar els prats i els sembrats i aquestes feines tampoc poden esperar. De Moner ha explicat que «el nivell de psicosi és una mica més baix que a altres llocs» donat que treballen a un entorn solitari i on les possibilitats de contagi són «més baixes que en altres llocs».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Albert de Moner també té un obrador que serveix carn de vedella a particulars, restaurants i hotels. Aquest ramader ha vist com les comandes dels establiments turístics han quedat tots anul·lades. Per contra, ha vist un lleuger repunt de les comandes de particulars, als quals els serveix els encàrrecs a casa.

El COILL fa a una crida «urgent» per captar infermeres voluntàries a Lleida

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha fet una crida «urgent» a tots i totes les professionals que no treballen per l'aturada laboral, provinguin de serveis no assistencials o perquè exerceixen altres professions, per tal que s'incorporin a l'àmbit assistencial a la demarcació de Lleida.

El COILL adverteix que la crisi sanitària generada pel coronavirus comença a posar al límit els recursos assistencials en Infermeria a Lleida. En aquest sentit, l'ens col·legial assenyala que «les previsions de llarga durada de l'actual conjuntura, l'esgotament físic i mental i l'alt índex de contagi de la covid-19», fan preveure «una davallada en el nombre d'infermeres i infermers de l'àmbit assistencial en els pròxims dies».


Comentaris

envia el comentari