Catalunya Diari

El Palau d'Anglesola fa una crida de material de prevenció per a la residència geriàtrica

Als pobles on no hi ha Policia Local han de sortir els alcaldes a alertar els qui no respecten el confinament

Pla general de l'església del Palau d'Anglesola vista des de fora
Als pobles on no hi ha Policia Local han de sortir els alcaldes a alertar els qui no respecten el confinament | LleidaDiari.cat

La residència de Ca la Sileta del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) necessita material de previsió de contagis del coronavirus com són mascaretes, ulleres, guants, bates i gel higiènic.

L'alcalde Francesc Balcells ha fet una crida i ha assegurat que aquest és un dels punts del municipi que els preocupa més davant la crisi del covid-19. Si bé ara com ara al centre no hi ha cap cas positiu ni persona aïllada, la mitjana d'edat dels usuaris és molt elevada, de 87 anys i mig. Així mateix, l'alcalde ha dit que en pobles petits on no hi ha Policia Local han de sortir ells mateixos a alertar aquelles persones que no respecten el confinament. A Palau hi ha un cas de coronavirus confirmat, ingressat a l'Arnau, i 10 persones aïllades a domicili.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Hi ha un total de 43 residents i 36 treballadores

A la residència geriàtrica de Palau d'Anglesola hi ha un total de 43 residents i 36 treballadores. Segons Francesc Balcells el material per prevenir del covid-19 és escàs i tot i que hi ha molta gent del poble que ha fet mascaretes casolanes, cal tenir en compte que aquestes no compleixen tots els requisits necessaris per frenar l'expansió del virus. La residència «és el que ens fa patir més», ha assenyalat Balcells, que també ha volgut deixar clar que de moment, no hi ha cap cas positiu i tampoc cap usuari o treballador aïllat.

D'altra banda, Balcells ha alertat que en municipis petits on no tenen Policia Local, han de ser els mateixos alcaldes els que surtin al carrer a vetllar perquè tothom compleixi amb el confinament. Assegura que a Palau la «majoria» el compleix però que hi ha una minoria que no ho fa. En dues ocasions ha calgut trucar als Mossos d'Esquadra en detectar gent que passejava sense necessitat o també enxampar canalla jugant al carrer.

El CAP del poble acull pacients d'altres municipis

Balcells també ha explicat que des de fa quinze dies es va establir un sistema perquè el CAP del poble aculli pacients d'altres municipis per no massificar de persones diversos punts de manera que a Palau hi van els de Vilanova de Bellpuig i Golmés i així es concentra l'activitat durant un període determinat.

Davant la crisi del coronavirus l'Ajuntament de Palau d'Anglesola també ha adoptat altres mesures com l'eximent d'algunes taxes municipals. Els comerços del poble també s'han «unificat» per establir horaris d'obertura i hi ha un grup de 23 voluntaris joves que assisteixen a aquelles persones que viuen soles o estan aïllades.


Comentaris

envia el comentari