Catalunya Diari

Un docent de la Seu d'Urgell crea un videojoc infantil sobre el coronavirus

Un mestre de secundària de la Seu d'Urgell dissenya l'eina divulgativa, disponible per ordinadors, mòbils i tauletes

Pantalla del videojoc 'The Covid Game'
Un mestre de secundària de la Seu d'Urgell dissenya l'eina divulgativa | LleidaDiari.cat

El professor de tecnologia de l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell, Marc Llovera, ha creat un videojoc per ajudar a fer entendre als infants la importància que té l'aïllament domiciliari per frenar el coronavirus.

A 'The Covid Game', l'usuari ha d'intentar arribar a casa per confinar-se abans que el virus el toqui i evitar que aquest es multipliqui per tres, simulant el volum de contagis que es produeix entre humans. L'eina, que té un caràcter divulgatiu i de conscienciació, està disponible gratuïtament a través d'Internet i s'hi pot accedir tant amb ordinador, com mòbil o tauleta. A la pantalla també hi surt un hospital com a lloc on curar-se de la malaltia, tot incidint que aquest procés és més lent que el de l'evolució de la pandèmia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Està pensat com una activitat per fer en família

El videojoc està pensat com una activitat per fer en família i «reflexionar sobre què passa durant la partida», segons explica Llovera. Per començar, cal triar un personatge humà femení o masculí, el qual s'ha de portar a casa abans que la covid-19 l'infecti. A més, cada vegada que el virus toca una de les cantonades de la pantalla «es mou més de pressa» i hi ha més possibilitats de contagi, diu el professor de tecnologia que l'ha ideat.

Una opció que també es dona en cas d'infecció és la d'amagar-se darrere l'edifici de l'hospital per guarir-se i «esperar que la pandèmia disminueixi per arribar amb seguretat a casa», explica Llovera, que afegeix que l'objectiu és que els més petits comprenguin que això seria l'equivalent a un ingrés hospitalari per curar-se. El joc i la pàgina web www.thecovidgame.com on està disponible s'ha creat amb «scratch i codi html», recursos que disposa l'alumnat de 3r i 4t d'ESO de l'institut, segons detalla el mestre.

 

Cal fer-los veure com prolifera la covid-19

Llovera remarca que «per tal que la canalla n'extregui conclusions», cal fer-los veure com prolifera la covid-19, a més de fer èmfasi en com el personal sanitari ajuda a curar als afectats i, sobretot, la importància que té confinar-se. «Per a elles i ells pot ser difícil» entendre que han d'estar diverses setmanes a casa «tot i que segur que els pares i les mares els hi ho han explicat molt bé», diu el professor, que conclou que, això no obstant, aquest joc «replica la situació real» de propagació de la malaltia.

Tot i que portar el personatge a casa i «vèncer la partida» resulta molt fàcil, Llovera convida a repetir el joc diverses vegades per experimentar què passa si es decideix exposar-lo al risc durant més estona. Així, l'objectiu és que l'usuari pugui visualitzar com el virus es va multiplicant successivament per tres i que, en el cas de l'hospital, els pacients curats van sortint d'un en un.


Comentaris

envia el comentari