Catalunya Diari

Salut confirma 2 primers casos positius de coronavirus a Tàrrega

Són dues persones grans que realitzaren un viatge a Benidorm dies enrere

Les millors imatges del segon dia de confinament a Terrassa
El confinament pel coronavirus segueix de forma dràstica a Catalunya | Cristóbal

El Departament de Salut ha confirmat a l'Ajuntament de Tàrrega la detecció dels dos primers casos positius de coronavirus a la ciutat. Es tracta de dues persones grans, amb pronòstic lleu, que es troben confinades a casa seva. Són un home i una dona septuagenaris que havien realitzat dies enrere un viatge de l'Imserso a Benidorm.

No són casos de transmissió comunitària. És a dir, el contagi es va produir fora de Tàrrega. Els professionals sanitaris supervisen aquest confinament i no es requereix ingrés hospitalari. L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ja ha comunicat els dos casos al comitè d'emergència creat a Tàrrega arran de la pandèmia del coronavirus i ha manifestat que se'n farà un seguiment acurat. L'alcaldessa també fa una crida a la serenor i a un confinament domiciliari responsable per evitar la propagació del coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La circulació només és permesa per anar i tornar de la feina

En aquest sentit, ha recordat que la Policia Local de Tàrrega vetlla des de la mitjanit del passat dissabte pel compliment de les restriccions de mobilitat a la via pública. La circulació només és permesa per anar i tornar de la feina sempre que no sigui possible aplicar el teletreball; anar i tornar de centres sanitaris; fer la compra de productes bàsics; o atendre persones vulnerables. L'alcaldessa també recomana seguir les comunicacions oficials que l'Ajuntament de Tàrrega emet mitjançant les seves xarxes socials; el web i l'APP municipal; i l'emissora municipal Ràdio Tàrrega.

Val a dir que aquest dilluns l'Ajuntament de Tàrrega fixà noves mesures adreçades a la plantilla municipal per reduir la prestació de serveis a només aquells que es considerin bàsics, essencials i estratègics. L'ens ha reduït la mobilitat dels seus treballadors en el marc de les mesures de contenció del coronavirus. Així, s'han desenvolupat mesures per implantar el teletreball generalitzat entre els treballadors perquè puguin dur a terme les seves tasques des de casa. A més, les comissions informatives i les sessions de la Junta de Govern Local han quedat suspeses i tota la comunicació entre membres del consistori i altres administracions es fa via telemàtica.

Garantir la prestació dels serveis bàsics a la ciutadania

D'altra banda, la Policia Local, la Brigada de Serveis Municipals i Ràdio Tàrrega es reorganitzen en torns de treball amb caràcter rotatori des del passat dijous per garantir la prestació dels serveis bàsics a la ciutadania. En nom del consistori, l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú agraeix el gran esforç del personal sanitari, farmacèutic i assistencial per atendre aquesta situació d'emergència així com de les persones que treballen per garantir els serveis essencials, agents de la Policia Local i altres cossos de seguretat, treballadors municipals, establiments d'alimentació i productes bàsics, voluntariat i mitjans de comunicació.


Comentaris

envia el comentari