Catalunya Diari

Baqueira Beret tanca i dona per finalitzada la temporada d'esquí

Tuixent-la Vansa, la primera d'esquí nòrdic que anuncia que no obrirà portes aquest cap de setmana

Pla general de l'estació d'esquí de Port Ainé
Tuixent-la Vansa, la primera d'esquí nòrdic que anuncia que no obrirà portes aquest cap de setmana | LleidaDiari.cat

L'estació de Baqueira Beret ha decidit tancar seves instal·lacions com a mesura preventiva davant l'evolució del coronavirus.

En un primer moment el seu director comercial, Xavier Ubeira, en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní' de l'emissora Ser Catalunya, ha dit que creu que acabaran actuant en la mateixa línia que ho han fet les pistes situades a l'Aragó. Tot i això, ha volgut deixar clar que, abans de prendre una decisió, esperen que les autoritats competents dictin una resolució sobre què cal fer. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Finalment, des de l'estació han enviat un comunicat confirmant el tancament de les seves instal·lacions i confirmant que, si no hi ha canvis, ja donen per acabada aquesta temporada d'esquí i neu al Pirineu lleidatà. Per la seva banda, l’Ajuntament de Lladorre tanca a partir d’aquest dissabte, 14 de març, l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan. Aquest tancament es realitza seguint la resolució de la Generalitat de Catalunya sobre la clausura i cessament de diverses activitats per evitar el propagament del coronavirus SARS-CoV-2.

Tuixent-la Vansa tancarà aquest cap de setmana

Mentrestant, l'estació de nòrdic de Tuixent-la Vansa ha anunciat a les xarxes socials que tancarà aquest cap de setmana i la resta de complexos d'aquesta modalitat ho estan estudiant. Ubeira ha dit que la temporada d'enguany ha estat «molt bona» i que encara queda un més per concloure-la.

En aquest sentit, ha dit que si finalment s'acaba tancant abans, continuarà sent positiva. A més, ha afegit que intenten «aguantar fins que sigui possible» tenint en compte els 700 llocs de treball directes que mou l'esport blanc al seu complex, dels quals 600 són temporers i als que també cal sumar les feines de temporada d'hotels i restaurants de la Val d'Aran.

El coronavirus força l'anul·lació de grups escolars al Pallars per fer esquí

Les estacions d'esquí i les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà han registrat un degoteig constant d'anul·lacions dels grups escolars i amb l'anunci del tancament forçat de centres pel coronaviurs, el sector encara es veurà més perjudicat.

Anna Panisello, d'Àssua viatges, ha dit que les reserves de grups per la segona quinzena de març ja s'han anul·lat totes. Són més de mil escolars que deixaran de venir al Pallars Sobirà per practicar esquí i ràfting. Panisello ha dit que hi ha grups que s'han recol·locat per més endavant però n'hi ha d'altres que ja han anul·lat definitivament les seves vacances. La majoria de grups escolars que arriben al Pallars per fer viatges de fi de curs són del País Valencià, Madrid i Catalunya.


Comentaris

envia el comentari