Catalunya Diari

Tàrrega impulsa una campanya ciutadana per fabricar mascaretes des de casa

La iniciativa la impulsen l'empresa d'inserció Cartaes, l'entitat d'iniciativa social Alba i l'espai cooperatiu La Soll

Imatge promocional de la campanya que impulsen Cartaes, Alba i La Soll de Tàrrega
La iniciativa la impulsen l'empresa d'inserció Cartaes, l'entitat d'iniciativa social Alba i l'espai cooperatiu La Soll | LleidaDiari.cat
La iniciativa la impulsen l'empresa d'inserció Cartaes, l'entitat d'iniciativa social Alba i l'espai cooperatiu La Soll | LleidaDiari.cat

L'empresa d'inserció Cartaes, l'entitat d'iniciativa social Alba i l'espai cooperatiu La Soll, tots ells situades a Tàrrega, han creat una iniciativa solidària per fabricar mascaretes casolanes arran de la crisi de proveïment derivada del coronavirus.

L'objectiu és formar un grup de ciutadans que disposin de màquina de cosir i que, a través d'un videotutorial, aprenguin com es pot fer una màscara de protecció des de casa i a baix cost. Tant el material del teixit com les gomes de plàstic les aportaran les entitats i, a més, també es garantirà el correcte procediment d'higiene perquè estiguin desinfectades i preparades per al seu ús.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es distribuiran a personal de risc que les puguin necessitar

Posteriorment, aquestes es distribuiran a personal de risc que les puguin necessitar en les seves tasques. De moment, ja han rebut una primera comanda de 200 mascaretes per a les residències targarines del Carme i de Sant Antoni. L'objectiu és anar-ne fabricant i que es puguin repartir també a policies, voluntaris que ajudin a repartir medicaments o menjar i altres persones que les requereixin. Paral·lelament, Alba també farà màscares des de les seves residències, gràcies a la col·laboració dels seus interns.

Una veïna del Pont de Suert confecciona mascaretes de neoprè

D'altra banda, Mireia Villa és una veïna del Pont de Suert que té un taller i botiga de roba. Com molts altres negocis ha hagut de tancar pel coronavirus. Villa ha volgut aprofitar els seus coneixements de costura i la tela que té al taller per ajudar amb el que ella sap fer: cosir. Des del seu taller del Pont de Suert està cosint mascaretes de neoprè. Ja n'ha fet per als professionals del CAP, de la farmàcia o la residència d'avis. Les confecciona de manera totalment altruista i les regala a la gent que ho necessita per la seva professió i remarca que aquesta és la seva manera d'ajudar.

La secció de patchwork de l'Associació de dones de Talarn (Pallars Jussà) també s'ha ofert per a confeccionar mascaretes de tela per tots aquells que ho necessitin. En pocs dies, Villa ja ha fet gairebé un centenar de mascaretes. Les ha confeccionat amb teles de neoprè que es poden rentar i tornar a utilitzar. Les cus amb teles que ella mateixa ha dissenyat per confeccionar les peces de roba que crea al seu taller. És una tela molt acolorida que serveix també per «donar un toc de color a la situació que estem vivint», ha dit.


Comentaris

envia el comentari