Catalunya Diari

Salut fa tests massius de coronavirus a les 3 residències d'avis de Balaguer

L'alcalde celebra que la mesura permetrà conèixer l'abast real de la pandèmia en aquests centres

Façana de la residència geriàtrica Santa Maria de Balaguer
L'alcalde celebra que la mesura permetrà conèixer l'abast real de la pandèmia en aquests centres | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha fet aquesta setmana tests massius entre els usuaris i treballadors de les tres residències geriàtriques de Balaguer, un fet que, segons explica el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, servirà «per conèixer l'abast real de la pandèmia en aquests centres i poder encarar de la millora manera possible la sortida del confinament».

El mateix Vidal ha explicat que la situació a les residències és actualment «molt més tranquil·la» que a principis de mes, quan es va saber que 40 usuaris de dos centres geriàtrics de la ciutat havien donat positiu en Covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es mantenen les desinfeccions a l'exterior d'aquests centres

Segons el paer en cap, el fet d'haver pogut traslladar algunes persones a l'hospital sociosanitari Hèstia «va permetre esponjar les residències que tenien casos i poder fer molt millor tot l'aïllament i la gestió». Jordi Ignasi Vidal també assenyala que es mantenen les desinfeccions a l'exterior d'aquests centres als quals es continua fent arribar material que confecciona el voluntariat de Balaguer com ara bates, mascaretes, peücs o gorres.

A principis del mes d'abril 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria van donar positiu en coronavirus. Els dos centres han estat desinfectats també aquest mes amb productes especialitzats. En el cas de la residència Comtes d'Urgell en dues ocasions, una a càrrec d'una empresa especialitzada contractada pel Departament d'Afers Socials i la segona a càrrec de l'UME, la Unitat Militar d'Emergències del Ministeri de Defensa.

Lleida registra en les últimes hores 1 mort per coronavirus

La demarcació de Lleida ha registrat aquest dijous, dia 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, només un mort per coronavirus, davant les 12 persones que van perdre la vida dimecres per la Covid-19. Així ho ha informat el Departament de Salut en un comunicat enviat a última hora de la nit. La víctima es trobava a la Regió Sanitària de Lleida, mentre que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran es donen ja diversos dies sense morts. En total, a la demarcació s'han registrat en el que portem de pandèmia 191 morts.


Comentaris

envia el comentari