Catalunya Diari

Tremp ja té en ple funcionament el primer hostal hospital de Lleida

L'Alberg i l'Acadèmia militar de Talarn estan preparats per si es necessita més espai per a malalts al Pallars Jussà

Imatge de les ambulàncies que van traslladar els malalts a l'Hotel Alegre
L'Alberg i l'Acadèmia militar de Talarn estan preparats per si es necessita | LleidaDiari.cat

L'Hotel Alegret de Tremp s'ha convertit des d'aquest cap de setmana en el primer hotel hospital de la demarcació de Lleida.

Acull 8 malalts de llarga estada de l'Hospital Comarcal del Pallars amb un doble objectiu: aïllar els pacients de la zona hospitalària i evitar possibles contagis de coronavirus i deixar lliure tota una ala de l'hospital i disposar de més llits. A l'Hotel Alegret també s'hi han instal·lat un metge, infermers i un zelador. Personal de l'Ajuntament de Tremp serà l'encarregat de transportar diàriament els àpats de l'Hospital a l'Hotel. Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, ha explicat que ja hi ha preparat l'Alberg municipal i l'Acadèmia militar de Talarn per si es necessita més espai per a malalts.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

6 casos ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp

De les 81 persones que es troben ingressades en centres hospitalaris amb coronavirus, 45 estan a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 35 de les quals estan estables a planta i 10 es troben a l'UCI. 18 persones més estan ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, dues de les quals es troben a l'UCI i 16 estables a planta.

Tant els 6 casos ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp com les 4 persones que es troben ingressades a l'Espitau de la Val d'Aran estan estables a planta, mentre que unes altres 6 persones estan ingressades en centres privats. El seminari de la Seu d'Urgell també acull des de divendres divuit usuaris de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital.

Tanquen el jutjat de Vielha perquè un advocat ha donat positiu en coronavirus

El TSJC ha ordenat tancar el jutjat de Vielha després que un advocat habitual que va ser a les instal·lacions el 10 de març donés positiu en coronavirus. A més del tancament, el president del TSJC ha ordenat el confinament de tots els treballadors durant un mínim de 15 dies i que sigui la jutgessa de Tremp qui assumeixi els casos urgents corresponents al de Vielha.

L'ordre del TSJC és del 20 de març i l'aïllament del personal es demana fins a com a mínim el 25 de març, 15 dies després del possible contacte amb el lletrat, tot i que es podria perllongar. També s'ha demanat al Departament de Justícia que es netegi i es desinfecti en profunditat el jutjat de Vielha.


Comentaris

envia el comentari