Catalunya Diari

La Seu desinfecta bancs, baranes i papereres per evitar el risc de contagi de coronavirus

Repartides a l'Alt Urgell gairebé les 328 targetes moneder destinades als alumnes amb beca menjador

Pla general d'un operari de la neteja desinfectant un banc al Passeig Joan Brudieu
La Seu d'Urgell desinfecta bancs, baranes i papereres | LleidaDiari.cat

El servei de neteja de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha començat aquest dimecres la desinfecció de bancs, baranes i papereres de la via pública, per tal d'evitar el risc de contagi de coronavirus. D'aquesta manera, a l'aplicació, de forma periòdica i habitual, de detergents tensioactius a aquests elements del mobiliari urbà, s'afegeixen ara la de productes viricides, seguint les recomanacions del Departament de Salut.

D'altra banda, al conjunt de l'Alt Urgell ja s'han repartit, a domicili i a través dels diversos ajuntaments de la comarca, la pràctica totalitat de les 328 targetes moneder destinades als alumnes amb beca menjador, a través de les quals es vol garantir l'alimentació dels infants i joves durant el període de confinament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Intensificar la neteja i desinfecció d'aquells espais i instal·lacions de concurrència pública

L'objectiu del consistori de la capital alturgellenca és intensificar la neteja i desinfecció d'aquells espais i instal·lacions de concurrència pública on pugui haver-hi més contacte amb les mans, tenint en compte que el coronavirus pot tenir, en aquest tipus de superfícies, una supervivència d'entre dues hores i nou dies. Així, al centre històric de la ciutat una màquina amb una llança d'aigua a pressió actuarà a les papereres, bancs i baranes, a més de les pilones amb il·luminació viària del carrer Major. Mentrestant, a l'eixample aquestes tasques es faran amb l'ajuda d'un camió-cuba.

Tot i que la desinfecció d'aquests elements ha d'ajudar a contenir la covid-19, s'hi enganxarà una etiqueta a tots ells amb el següent advertiment: «La supervivència del coronavirus pot ser de fins a nou dies. Aquesta superfície ha estat desinfectada però no la toquis. Si l'has tocat, rentat les mans de seguida». D'altra banda, per evitar riscos innecessaris, es tancarà l'ascensor del Parc del Segre, la plaça Soldevila, la zona de pràctiques d'autoescoles i diversos parcs de la ciutat.

Per la seva part, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha rentat els contenidors de la capital alturgellenca amb un camió especial per fer aquests treballs, els quals es van dur a terme entre divendres i dissabte passat. Aquesta setmana el mateix vehicle està desinfectant els de la resta de municipis que formen part de l'ens.

Repartides les targetes moneder a l'Alt Urgell

Mentre, entre aquest dilluns i dimarts, s'han repartit a domicili, pràcticament, les 328 targetes moneder. Les famílies que no en disposen, segons han explicat des del Consell Comarcal de l'Alt Urgell en un comunicat, és perquè han decidit que la recolliran al final del confinament, estan fora de la comarca o no han respost ni al telèfon ni a casa seva. En aquests casos, les targetes es guardaran a cada ajuntament. El seu ús només es pot fer en establiments alimentaris, prioritzant la compra de verdura, fruita, ous, carn, peix, arròs, cereals, llegums i llet, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari