Catalunya Diari

La Seu d'Urgell fa proves per detectar la covid-19 a l'exterior i dins el cotxe

El consistori de la capital alturgellenca recomana als veïns l'ús de mascaretes per sortir de casa

Pla general on es veu personal de ll'Hospital de la Seu fent una prova PCR
El consistori de la capital alturgellenca recomana als veïns l'ús de mascaretes per sortir de casa | LleidaDiari.cat

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell està fent proves de PCR per detectar el coronavirus a l'exterior de l'equipament i sense que la persona hagi de baixar del cotxe.

Concretament, aquestes es duen a terme en aquells casos indicats per epidemiologia, seguint els criteris del Departament de Salut i amb l'objectiu de minimitzar riscos i adequar conductes, segons han informat des del centre sanitari a través de les xarxes socials. Mentrestant, des del consistori de la capital alturgellenca s'ha fet una crida a la població perquè porti mascareta quan surti de casa. En aquest sentit, s'ha recordat que n'hi ha de fetes de forma casolana a les farmàcies de la ciutat i que fins al moment ja se n'han repartit unes 7.500.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'ús de mascaretes sobretot en establiments comercials i espais tancats

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, recomana l'ús de mascaretes «sobretot, en establiments comercials i espais tancats», amb la finalitat d'evitar -en cas de ser portador de la covid-19 i no saber-ho- transmetre el virus a una altra persona, ja que amb aquest element de protecció s'aconsegueix que no traspassi i, per tant, s'atura la seva propagació. «Per això és molt important que tothom la utilitzi, en la mínima estona imprescindible, si és imprescindible sortir de casa», assegura el primer edil.

De les 7.500 mascaretes casolanes elaborades per un grup de voluntaris i que s'han repartit tant a la Seu d'Urgell com a altres municipis de la comarca, n'hi ha que s'han fet arribar a botigues i empreses obertes de serveis socials, a més de personal de l'administració pública o cuidadors de persones vulnerables, entre d'altres. A més, encara en queden a les farmàcies de la ciutat i se n'estan confeccionant mil més, entre les quals n'hi haurà, per primer cop de talles infantils.


Comentaris

envia el comentari