Catalunya Diari

Una veïna del Pont de Suert confecciona mascaretes de neoprè

L'Associació de dones de Talarn s'ofereix per fer-ne de tela de patchwork

Primer pla de les farmacèutiques del Pont de Suert
La iniciativa ha estat molt ben rebuda | LleidaDiari.cat

Mireia Villa és una veïna del Pont de Suert que té un taller i botiga de roba. Com molts altres negocis ha hagut de tancar pel coronavirus. 

Villa ha volgut aprofitar els seus coneixements de costura i la tela que té al taller per ajudar amb el que ella sap fer: cosir. Des del seu taller del Pont de Suert està cosint mascaretes de neoprè. Ja n'ha fet per als professionals del CAP, de la farmàcia o la residència d'avis. Les confecciona de manera totalment altruista i les regala a la gent que ho necessita per la seva professió i remarca que aquesta és la seva manera d'ajudar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres oferiments per a fer mascaretes

La secció de patchwork de l'Associació de dones de Talarn (Pallars Jussà) també s'ha ofert per a confeccionar mascaretes de tela per tots aquells que ho necessitin. En pocs dies, Villa ja ha fet gairebé un centenar de mascaretes. Les ha confeccionat amb teles de neoprè que es poden rentar i tornar a utilitzar. Les cus amb teles que ella mateixa ha dissenyat per confeccionar les peces de roba que crea al seu taller. És una tela molt acolorida que serveix també per «donar un toc de color a la situació que estem vivint», ha dit.

La veïna del Pont de Suert va donar a conèixer el seu oferiment de fer mascaretes a través de les xarxes socials i la repercussió a la seva iniciativa altruista «ha estat majúscula». Entre les darreres comandes que li han arribat destaquen: 40 mascaretes per la Fundació Ilersis de Lleida que treballa per la integració social i educativa de persones amb discapacitats psíquiques o de col·lectius amb risc d'exclusió social i 30 per una empresa de transports que carrega aigua al Balneari de Caldes de Boi per distribuir-la per la comarca i tot el territori.

Imatge de detall d'una mascareta de neoprè
En pocs dies, Villa ja ha fet gairebé un centenar de mascaretes | LleidaDiari.cat

Aquests transportistes s'han quedat sense mascaretes i els Mossos d'Esquadra no els deixen carregar l'aigua si no és amb aquesta protecció. Serà Villa qui finalment els confeccionarà mascaretes de neoprè. Pel que fa a les veïnes de Talarn han vist que elles saben cosir, saben fer patrons, tenen tela de patchwork i temps lliure i s'han ofert a fer mascaretes per tots aquells que ho necessitin.


Comentaris

envia el comentari