Catalunya Diari

La xarxa de cosidores de Tàrrega inicia la confecció de gorros mèdics

En una primera comanda, es faran 40 gorros per a tot el personal que el pugui necessitar davant la crisi del coronavirus

Imatge dels gorros mèdics confeccionats a Tàrrega
La xarxa de cosidores de Tàrrega ja va confeccionar bates | LleidaDiari.cat

El grup de cosidores voluntàries creat per Cartaes, Alba i La Soll ha iniciat aquesta setmana la confecció de gorros mèdics per al personal del CAP de Tàrrega.

Els responsables del centre sanitari han requerit aquest tipus de material i en coordinació amb l'Ajuntament s'ha iniciat el disseny i la confecció dels gorros. En una primera comanda, es faran 40 gorros per a tot el personal que el pugui necessitar davant la crisi del coronavirus. Paral·lelament, la xarxa de cosidores ja ha entregat més de 100 bates per a personal de residències i ha aturat la producció de mascaretes després d'haver confeccionat gairebé 5.000 unitats que han anat destinades a residències, entitats, empreses, persones en situació de risc i població en general.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Diputació de Lleida reparteix 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció 

La Diputació de Lleida ha començat aquest dimarts la distribució de les 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus que va comprar la setmana passada a una empresa que, amb l'aval del Departament de Salut, ha tramitat la importació. Un equip de treballadors l'ens, degudament protegits, ha començat a confeccionar els lots per comarques dins el magatzem del complex de la Caparrella els quals aquest dimecres a primera hora seran enviats als dotze consells comarcals de la demarcació i al Conselh Generau d'Aran per membres del Parc Mòbil de la diputació lleidatana.

Per la seva banda, la Paeria de Lleida té previst recollir aquest dimarts mateix directament a la Caparella el material de protecció que li correspon. Seran els consells comarcals els que faran arribar les mascaretes i les ulleres als seus municipis, tal com ha coordinat amb ells el diputat de l'Àrea de Salut de la Diputació, Albert Bajona. Aquesta compra respon a les crides que han fet alguns ajuntaments a la Diputació de Lleida, ja que no disposen de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, presten els seus serveis a la ciutadania, com poden ser els agents de les policies locals i els diferents serveis d'atenció que no han aturat la seva activitat, ha remarcat Bajona.

S'ham reservat 1.000 mascaretes i 50 ulleres per a les necessitats immediates

Del total del material de protecció, la Diputació de Lleida s'ha reservat 1.000 mascaretes i 50 ulleres per a les necessitats immediates de la pròpia institució o per poder atendre alguna emergència puntual mentre es gestiona una segona compra de material específic per al moment en què es produeixi el desconfinament. La resta, s'ha distribuït en funció dels índexs de població a cada comarca. Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d'un sol ús, que aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris de les comarques de Lleida.


Comentaris

envia el comentari