Catalunya Diari

La Corporació Alimentària de Guissona diu que els seus autònoms fan feines «molt especialitzades»

En aquests moments Inspecció de Treball està analitzant aquesta legalitat
La zona dels molls de càrrega del complex La Closa del Grup Guissona | LleidaDiari.cat

La Corporació Alimentària de Guissona ha defensat que el mig miler de «falsos autònoms» que té treballant per la cooperativa fa «feines molt especialitzades». En total, l'empresa té 4.300 treballadors en contracte laboral i 500 més són socis autònoms.

 

En un comunicat, assenyala que hi ha empreses del sector que tenien el 100% de la producció a través de cooperatives de Treball Associat i recorda que el maig del 2017 la corporació va rebre un certificat de bones pràctiques de la subcontractació de cooperatives «amb el compliment dels drets laborals, comportament ètic de les condicions laborals i salaris superiors al conveni sectorial».

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Intolerants amb pràctiques que no siguin legals

«La nostra empresa és intolerant amb pràctiques que no siguin legals», ha subratllat la Corporació, que ha respost així a la denúncia que va fer aquest dilluns CCOO alertant que l'empresa encara tenia «500 i 700 falsos autònoms». La Corporació Alimentària de Guissona afegeix que en aquests moments Inspecció de Treball està analitzant «aquesta legalitat que nosaltres considerem adequada i correcta» i que en l'àmbit estatal el sector va crear la 'Mesa del Diálogo' formada per patronal, sindicats i la mateixa administració per consensuar les normes sobre les cooperatives TA però que «davant la incertesa política s'ha retardat la seva constitució».

 

«El sector i la mateixa Corporació Alimentària Guissona esperem aquest acord per aplicar-lo», conclou. Amb tot, la Corporació Alimentària Guissona reitera que les cooperatives de treball associat són «legals si actuen correctament» d'acord amb la Llei de Cooperatives i reconegudes pel mateix conveni sectorial, tot i que admet que «pot haver-hi algun cas del sector que no hi hagi fet de forma incorrecta». En aquest sentit, ha demanat que no es posin «totes les mateixes empeses al mateix sac» i diu que «ara per ara les sentències judicials que han sortit reconeixen la legalitat de les cooperatives afectades».

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari