Catalunya Diari

Personal de Correus demana que sigui considerat essencial i se'l vacuni aviat

UGT i CCOO defensen que es tracta d'un col·lectiu de risc davant la Covid-19 per les característiques de la seva feina

Un treballador de Correus repartint amb la furgoneta
Correus amplia els seus llocs de treball i convoca 4.000 noves places a Espanya | EP

Els sindicats UGT i CCOO han demanat aquest dimarts al Departament de Salut que el personal de Correus sigui considerat essencial –en la línia d'altres col·lectius, policies, bombers, serveis d'emergència i professorat- i que també se'l prioritzi en els plans de vacunació establerts. En un comunicat conjunt, els dos sindicats assenyalen que són conscients que el personal no depèn directament de la Generalitat, però subratlla que aquest col·lectiu sí consta com a essencial en el reial decret llei 13/2020 de 29 de març. «Els treballadors i treballadores de Correus no només presten un servei essencial a la societat catalana, sinó que també són un col·lectiu de risc davant de la Covid-19, a causa de la naturalesa de la seva activitat laboral», defensen.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


UGT i CCOO subratllen que el personal de correus és el segon col·lectiu més afectat i que està en «constant contacte» amb la ciutadania, motiu pel qual es poden transformar en «un important focus de propagació».

Comencen a vacunar col·lectius essencials

Policies o sanitaris que no treballen en grans centres són els pròxims en vacunar-se. El Departament de Salut començarà aquesta mateixa setmana a vacunar-los, en funció de les vacunes que disposin i que vagin arribant. «Començarem dimecres», ha dit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A més, preveu iniciar la vacunació a persones de molt alt i alt risc a partir de «mitjans o finals de febrer», però no amb el vaccí d'Oxford.

L'objectiu és «simultaniejar» etapes sempre segons la disponibilitat de dosis. Quan s'arribi a la fase de vacunació massiva, la tercera, es preveu arribar a administrar 150.000 dosis diàries, tot i que es desconeix quan es podrà arribar a aquesta fase. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que Catalunya «està preparada per fer una vacunació massiva» i ha insistit que el factor «limitant» són les dosis que van arribant a Catalunya.

Pel que fa als professors, aquest mateix dimarts s'ha donat a conèixer la notícia que Catalunya vacunarà els professors en els pròxims tres mesos. No obstant això, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja ha avançat: «Però hem d'entendre que no tots poden ser el primer dia».


Comentaris

envia el comentari