Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

El COU projectarà al planetari la pel·lícula en 3D 'Asteroid' de National Geographic

L'equipament, la gestió del qual assumeix FGC, amplia la seva oferta amb visites nocturnes per a famílies
Diverses persones al planetari del COU del Montsec visionant una pel·lícula de l'espai | LleidaDiari.cat

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) incorporarà en aquesta nova temporada, que arrencarà el 28 de febrer, la projecció al planetari de la pel·lícula 'Asteroid: Mission Extreme', produïda per National Geographic, i estrenarà a l'estiu en 3D una producció del planetari de Pamplona sobre el cel nocturn als Pirineus.

 

Així mateix, amplia la seva oferta amb visites nocturnes orientades a les famílies. A més, el COU acollirà al juny el congrés internacional Artificial Light at Night. L'equipament, la gestió del qual assumeix enguany FGC, amb la col·laboració del Consell de la Noguera, confia superar els 35.400 visitants del 2019. El COU genera un impacte econòmic sobre el territori d'uns 2,7 MEUR.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

La nova temporada començarà el 28 de febrer

La nova temporada del COU d'Àger (Noguera) començarà el 28 de febrer i s'allargarà fins passat Reis i, per tant, serà lleugerament més llarga que les anteriors. Una de les principals novetats que s'han presentat aquest dilluns serà la projecció en 3D al planetari, a partir de mitjans de març, d''Asteroid: Mission Extreme', una pel·lícula produïda per National Geographic que gira al voltant d'un hipotètic projecte d'exploració espacial dels asteroides, oferint que l'espectador pugui endinsar-s'hi.

 

La pel·lícula està narrada per l'actriu Sigourney Weaver però la versió que s'oferirà serà en català a càrrec de la dobladora de l'actriu Maria Lluïsa Solà, tot i que també es podrà escoltar en versió original a través dels auriculars, segons ha explicat el director del PAM, Salvador Ribas.

 

Altrament, serà l'escenari de l'estrena en 3D de la pel·lícula 'La nit dels Pirineus', realitzada pel planetari de Pamplona sobre la contaminació lumínica que pateixen els Pirineus i les causes que la provoquen, que es podrà veure al COU a partir de l'estiu. El documental està vinculat al projecte europeu POCTEFA Pirineus La Nuit, que treballa en la conscienciació de la necessitat de la protecció del medi nocturn, i en què participen el COU, dues entitats de Navarra i tres de França.

 

Més visites adreçades a famílies

Una altra novetat seran les noves visites nocturnes adreçades a famílies, que s'han programat com a prova pilot arran de la demanda creixent per poder conèixer el centre i participar en observacions astronòmiques quan es pon el sol amb infants, segons ha assenyalat Ribas.

 

Aquestes visites nocturnes per a famílies, que se sumen a la resta de visites diürnes per al públic familiar i a les nocturnes dirigides al públic adult que ja porta oferint el COU, començaran el pont de l'1 de maig i s'oferiran en dates assenyalades que facilitin poder observar els objectes més comprensibles per als petits com ara la Lluna o planetes, especialment durant l'agost, la tardor i l'hivern.

 

En relació amb el règim general de visites, entre els mesos d'abril i setembre, es flexibilitzarà els horaris de les sessions per incrementar-se les opcions, de manera que se'n faran a les 21h , 22h, 23h i 00h. Fins l'any passat, s'oferien a les 22h i a les 00h.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari