Catalunya Diari

La Covid obliga a fer una mostra virtual de bestiar per la fira de la Pobleta, al Pallars

El sector ramader ha volgut mostrar-se actiu per les dates que hauria estat la fira, el 3 i 4 d’octubre, i ensenyar els seus animals virtualment

Imatge d'arxiu de la Fira Ramadera del Pallars
Mostra virtual de bestiar per la fira de la Pobleta | LleidaDiari.cat

La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca, s'ha hagut d'anul·lar com moltes altres fires, a causa de l'alt risc que suposa per al contagi de la Covid-19 la concentració de moltes persones en un mateix lloc. Malgrat tot, el sector ramader ha volgut mostrar-se actiu per les dates que hauria estat la fira, el 3 i 4 d'octubre, i ensenyar els seus animals virtualment.

L'Associació professional d'equí de muntanya Pirineus de Lleida i l'Associació de criadors de vaquí de raça Bruna dels Pirineus de Flamisell aquest any han volgut traslladar a les xarxes socials l'exposició de bestiar que feien a la Pobleta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

7a edició del Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català

El dissabte 3 d'octubre, el dia que s'hagués celebrat la 7a edició del Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC), els propietaris de cavalls que hi participen normalment, mostraran alguns dels seus exemplars per instagram. El diumenge dia 4 d'octubre, el dia que s'hauria dut a terme la 23a edició del Concurs d'Animals de Raça Bruna dels Pirineus, els propietaris de les vaques faran el mateix, i mostraran alguns dels seus exemplars per les xarxes.

Així mateix, des de les dues associacions es difondran vídeos per tal de conèixer millor les races autòctones: Cavall Pirinenc Català i la Vaca Bruna dels Pirineus. L'objectiu d'aquesta fira virtual és mostrar que el sector ramader està actiu i donar a conèixer millor les races amb què treballen. A més, per al sector ramader és també molt necessari conservar viva la fira, un esdeveniment molt important per a tota la comarca, on tenen l'oportunitat d'ensenyar el seu bestiar als compradors, i intercanviar i compartir inquietuds del seu dia a dia amb altres ramaders i ramaderes del territori.


Comentaris

envia el comentari