Catalunya Diari

Creen una 'app' per a comprar productes i encarregar menjar de l'Alt Urgell

'La Piriteca' pretén enfortir les relacions entre el sector agroalimentari i el de l'hostaleria de totes dues comarques

Pla de detall on es veu l'aplicació 'La Piriteca', impulsada pel Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya i que informa sobre els productors locals
Una aplicació permet comprar productes de l'Alt Urgell i la Cerdanya i encarregar menjar a restaurants que els utilitzen | LleidaDiari.cat

Una nova aplicació per a dispositius mòbils, anomenada 'La Piriteca', permet des d'aquest mes de gener conèixer i adquirir diferents productes de proximitat de l'Alt Urgell i la Cerdanya, saber en quins restaurants de la zona els utilitzen i, fins i tot, encarregar menjar per emportar en aquests establiments.

Tot plegat, gràcies a una iniciativa impulsada pel Consorci GAL i els consells comarcals de les dues comarques, la qual té com a objectiu enfortir el teixit de les diverses entitats que agrupen als productors agroalimentaris locals amb les del sector de l'hostaleria. Així, tot i que inicialment aquesta relació es volia potenciar amb diverses activitats presencials, la pandèmia ha contribuït a generar aquesta eina de promoció conjunta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En poc més d'una setmana en marxa ja ha superat les 300 descàrregues

'La Piriteca', que en poc més d'una setmana en marxa ja ha superat les 300 descàrregues, pretén incentivar l'ús del producte local a les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, ja sigui indicant els establiments on aquests es poden trobar o els hotels i restaurants que els utilitzen per elaborar les seves propostes culinàries. A més, l'aplicació compta amb una botiga en línia on es poden fer comandes, les quals es podran anar a recollir a Puigcerdà, Alp i Bellver de Cerdanya.

La iniciativa s'engloba en el projecte estratègic 'De la Terra al Plat' i està promoguda pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, l'Associació d'Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya, l'Associació Agroalimentària de la Cerdanya, l'Associació Menja't l'Alt Urgell, l'Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de Cerdanya i l'Associació de productors i elaboradors ecològics de la Cerdanya i l'Alt Urgell.

L'aplicatiu també compta amb el suport dels consells comarcals de l'Alt Urgell i la Cerdanya i el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). A banda de les opcions estretament vinculades a la compra i degustació dels productes, a l'eina també s'ha ideat un espai amb els esdeveniments previstos pels pròxims mesos i un apartat de receptes que es poden elaborar a partir d'aquests aliments.


Comentaris

envia el comentari