Catalunya Diari

Creen una borsa de treball per a treballar a la campanya de la fruita

La base de dades està a disposició de les necessitats dels associats i de les empreses de col·locació que ho sol·licitin

Treballadors collint nectarines en una finca agrícola d'Alcarràs
Treballadors collint nectarines en una finca agrícola d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, ha creat una borsa de treball de gestió pròpia arran dels centenars de respostes que està rebent des de la setmana passada després que l'entitat i organitzacions agràries alertessin de la previsió de manca de mà d'obra per treballar a la pròxima campanya de la fruita a causa de les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus. 

Afrucat també posa aquesta base de dades a disposició de les empreses de col·locació, que gestionen habitualment la recerca de treballadors per a les feines del camp, a través d'un document que en formalitza el funcionament i preserva el dret a la protecció de dades dels inscrits.

  

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Centenars de respostes a la crida

Però «els centenars de respostes a la crida han fet necessària una millora en la gestió d'aquesta informació" i, per això, Afrucat ha creat una base de dades d'accés restringit als seus associats, tot i que també està a disposició de les empreses de col·locació. «Estem en una situació de màxima alerta que pot afectar a la collita de la cirera que comença en dues setmanes i compromet tota la fruita de pinyol», adverteix Simon.

El director general d'Afrucat ha assenyalat que estan rebent diferent tipologia de perfils per treballar, entre els quals també hi ha gent en situació irregular. En aquest sentit, ha remarcat que «la regularització d'aquests perfils permetria disposar dels entre 35.000-40.000 treballadors extra que es necessiten per a la pròxima campanya sense infringir les restriccions de mobilitat de treballadors entre països». L'accés a la borsa de treball s'efectua a través del web www.afrucat.com.

Autocars escolars per dur treballadors al camp o a les centrals

A la vegada, Afrucat també està treballant amb la delegació del Govern i la subdelegació del govern espanyol a Lleida, amb el Departament d'Educació i els consells comarcals per aconseguir la cessió del servei d'autocars que aquestes entitats tenien contractats per al desplaçament dels escolars. Segons Simon, aquests vehicles «permetrien la mobilitat de tot el personal de les empreses fruiteres, al camp o a la central, que acostumen a desplaçar-se conjuntament ja sigui per manca de permisos de conduir, ja sigui per la no disponibilitat de vehicle propi».

En aquest moment, la legislació marca que per desplaçar-se al lloc de treball en l'àmbit agroalimentari en cotxes particulars poden anar dues persones, mentre en la resta de vehicles, furgonetes o minibusos, només poden ocupar una tercera part de la seva capacitat.


Comentaris

envia el comentari