Catalunya Diari

Crespons negres a Sort i Soriguera pels muntanyencs morts a Geòrgia

Un dels altres dos membres del grup que també van resultar ferits per l'allau ja ha estat donat d'alta

Les banderes de l'Ajuntament de Sort onegen aquest dijous a mig pal i a Soriguera, també al Pallars Sobirà, s'ha posat un crespó negre al consistori en record dels tres muntanyencs que han perdut la vida en una travessa al massís del Caucas, a la regió de Mestia, a Geòrgia.

Formaven part d'un grup de vuit persones, d'entre 30 i 50 anys, tots de la mateixa comarca i muntanyencs experts, federats a través de l'Associació Excursionista Pallars (AEP). Dimecres al matí van ser sorpresos per una allau i a banda dels tres que van perdre la vida dos més van resultar ferits. Segons fonts properes, un d'ells ja ha estat donat d'alta mentre que l'altre segueix ingressat amb pronòstic greu per politraumatismes però no es corre perill per la seva vida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una comarca consternada pel tràgic succés

La comarca del Pallars Sobirà està consternada pel tràgic succés, ja que els muntanyencs morts eren molt coneguts. Dos eren bombers que treballaven als parcs de Sort i al de Pont de Suert, mentre que el tercer estava treballant actualment en el sector de l'hostaleria tot i que també havia fet de monitor d'esports d'aventura. L'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han decretat tres dies de dol oficial, mentre que l'Ajuntament de Soriguera n'ha decretat dos. Els muntanyencs morts eren de Sort, el nucli d'Estac (Soriguera) i Enviny.

Detall de les banderes a mig pal onejant a la façana de l'Ajuntament de Sort
Un dels altres dos membres del grup que també van resultar ferits per l'allau | LleidaDiari.cat

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari