Catalunya Diari

El cribratge massiu de Mollerussa detecta 6 positius

Representa un 1'3% del total, xifra que se situa en la mitjana dels testos massius que s'estan fent arreu del país

Una veïna de Mollerussa vinculada a la docència es fa el PCR al pavelló Onze de Setembre
El cribratge massiu de Mollerussa detecta 6 positius entre les 440 proves PCR que es van fer | LleidaDiari.cat

El cribratge massiu que es va fer fa una setmana a Mollerussa ha detectat 6 positius asimptomàtics amb covid-19 d'entre les 440 persones que es van fer el PCR, segons Salut. L'alcalde Marc Solsona, ha dit que aquesta xifra suposa un 1,3% del total, un indicador que se situa en "l'estàndard" de les proves massives que s'estan fent arreu de Catalunya per trobar casos asimptomàtics de coronavirus.

Solsona ha volgut agrair la participació dels veïns en el cribratge, ja que es van fer més proves de les previstes inicialment en la inscripció. No es tenen dades el perfil de les 6 persones que han donat positiu però l'alcalde ha assegurat que des del CAP s'ha activat el seguiment per avisar tots els contactes i garantir que facin l'aïllament.

Un 53% de persones provenien del món de la docència

El cribratge massiu de dimarts de la setmana passada a Mollerussa va registrar un 53% de persones que provenien del món de la docència. En concret 201 dels 380 inscrits per fer-se les proves prèvies. Finalment, tal com ha explicat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona, les dades finals de participació en les proves PCR van ser de 440 persones. El cribratge estava adreçat a persones d'entre 18 i 40 anys, però també al col·lectiu de docents i personal de centres educatius, a una setmana de l'inici del curs escolar. Així mateix, a les proves hi podia acudir qualsevol persona que sospités haver pogut contraure el virus.


Comentaris

envia el comentari