Catalunya Diari

Obligatori inscriure's prèviament per participar en el cribratge massiu de Mollerussa

Tindrà lloc el pròxim dimarts dia 8 al Pavelló Onze de Setembre de la localitat

Carpa on es fa el cribratge massiu per detectar casos de coronavirus al Besòs. Imatge del 17 d'agost de 2020
Imatge d'arxiu d'una carpa on es fa el cribratge massiu per detectar casos de coronavirus al Besòs. | Catalunya Diari

L’Ajuntament de Mollerussa ha habilitat un formulari a la pàgina web municipal per tal que la població interessada a participar en el cribratge massiu que Salut farà el pròxim dimarts dia 8 al Pavelló Onze de Setembre de Mollerussa pugui fer la corresponent inscripció. L’objectiu és reduir la transmissió comunitària i afavorir la detecció de casos asimptomàtics per tal d’abaixar la corba davant l’imminent inici del curs escolar. La població a la qual s’adreça la prova són persones que tinguin la sospita d’haver-se exposat al contagi d’entre 18 i 40 anys i els seus convivents. Així mateix, també es farà extensiu al col·lectiu de docents de la ciutat i a la plantilla d’empreses amb més nombre de treballadors de la ciutat.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Salut ha informat que el cribratge a Mollerussa es portarà a terme, igual que en altres capitals de comarca, com a mesura de prevenció i amb l’objectiu clar de contribuir a la reducció de la transmissió i en cap cas perquè s’hagi detectat cap brot o alerta específica. En aquest sentit, està previst realitzar al voltant de 500 proves, tot i que si la demanda supera aquesta xifra, s’obrirà una llista d’espera per valorar la necessitat de repetir el cribratge un altre dia. Per part del consistori, ja s’està preparant el dispositiu per tal de garantir un accés segur al pavelló amb l’habilitació de dues portes d’entrada i una de sortida. Val a dir que també es comptarà amb la col·laboració de voluntariat de Creu Roja i Protecció Civil per ajudar en la seguretat del dispositiu.
 
 
Així s’ha posat de manifest aquest dijous al matí en la reunió periòdica del Comitè d’Emergència municipal d’Emergència en la qual també s’ha informat que durant aquesta setmana i la vinent s’estan duent a terme cribratges a la plantilla de les tres residències de la ciutat amb caràcter preventiu, ja que a hores d’ara les tres són residències verdes on no hi ha cap cas positiu.
 
 
La reunió també ha servit per actualitzar les dades sanitàries de l’efecte de la pandèmia a Mollerussa, on a hores d’ara 269 persones computen com a casos positius. La xifra de persones que han perdut la vida per la malaltia són 12, mentre que les curacions arriben a les 68, segons dades facilitades pel CAP. Pel que fa al risc de rebrot a Mollerussa, segons dades de Salut a hores d’ara se situa a 239,03 mentre que fa una setmana era de 717,41.

Comentaris

envia el comentari