Catalunya Diari

Un cribratge a la residència de Tremp detecta 49 positius de coronavirus

Els usuaris afectats estan aïllats en una planta de la fundació Fiella-Sant Hospital

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat
Un cribratge massiu a la residència de Tremp detecta 49 positius de coronavirus asimptomàtics | Pixabay

La Fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp ha registrat 49 positius de coronavirus, fruit del cribratge massiu que s'ha fet aquest cap de setmana després que divendres es detectés que un treballador del centre havia donat positiu.

Tot i que encara no s'ha fet públic quants dels 49 nous positius són residents, la fundació ha habilitat una planta per aïllar els usuaris afectats. Salut ha explicat que de moment els ancians positius són asimptomàtics i que no s'ha traslladat cap d'ells a un centre hospitalari. A la residència de Tremp hi ha 140 residents.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El G-20 ha assegurat que «facilitarà» l'accés a la vacuna de la covid-19 arreu del món

D'altra banda, durant aquest cap de setmana ha tingut la reunió del G-20, el qual, ha assegurat que «facilitarà» l'accés a la vacuna de la covid-19 arreu del món. Així consta al document que ha fet públic aquest diumenge, després de la celebració de la segona cimera telemàtica amb caràcter extraordinari derivada de la pandèmia del coronavirus. A la publicació, els firmants sostenen que reiteren el compromís dels acords que es van assolir el mes de març i subratllen la necessitat de treballar conjuntament.

«L'acció coordinada global, la solidaritat i la cooperació multilateral són més necessàries que mai», apunta el document. La cimera també ha reiterat el compromís de congelar el pagament del deute dels països més vulnerables fins a mitjans del pròxim any 2021. En aquest sentit, el document assegura que s'han «mobilitzat» els recursos necessaris per atendre les «necessitats immediates» de finançament en salut global. «Seguim decidits a donar suport a tots els països en vies de desenvolupament i els menys desenvolupats per afrontar els efectes socials, econòmics i socials de la covid-19», sosté.

Pel que fa a la vacuna, el G-20 posa l'accent en la importància que tothom pugui disposar progressivament de les dosis necessàries. «Reconeixem el paper de la immunització extensa com a bé públic mundial» asseguren, afegint que esperen que l'època que vingui després del coronavirus sigui forta, sostenible, inclusiva i equilibrada.


Comentaris

envia el comentari