Catalunya Diari

Crida a la responsabilitat per evitar incendis a causa de la sequera i la previsió d'altes temperatures

Agents Rurals i Mossos intensifiquen controls en zones amb alt risc d'incendis com el sud de les Garrigues o el Montsec

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha fet una crida a la responsabilitat en les sortides al medi natural per evitar incendis a causa de la sequera acumulada i les altes temperatures previstes per als pròxims dies i dos mesos. El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha explicat que la majoria d'incendis d'enguany han estat causats per cremes agrícoles que no complien la normativa però també per accidents o negligències.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així doncs, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadrahan intensificat els controls en zones del medi natural amb alt risc d'incendis com el sud de les Garrigues o la cara sud de la serra del Montsec. Aquest divendres s'ha fet la primera reunió de coordinació de la Campanya Forestal entre els cossos d'emergències. 

Pla mitjà del camió de bombers del parc de Santa Coloma de Queralt, dins de l'aparcament
El risc d'incendi al Segrià és molt elevat per la sequera i les altes temperatures  | ACN

El risc d'incendi és molt elevat

Solé ha explicat que la sequera acumulada enguany al sud del Segrià i al de les Garrigues, a la franja sud del Montsec i al voltant de Rialb presenta un risc d'incendi força més elevat que els de l'any passat, perquè sobretot els mesos de maig i juny del 2021 han estat força menys plujosos. A més a més, la tendència de les previsions dels dos propers mesos apunten a altes temperatures i poques precipitacions.


També s'està detectant una major afluència de persones al medi natural i per aquest motiu ha fet una doble crida a la prudència i a la responsabilitat de la ciutadania.


Per la seva banda, el cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà, ha explicat que el dispositiu de bombers per a aquesta campanya forestal és pràcticament com el de l'any passat. La Regió compta amb prop de 300 bombers funcionaris i al voltant de 700 bombers voluntarisDes d'aquest any els Agents Rurals han avançat a l'1 de juny els controls del desenvolupament de la campanya de la sega de cereal, perquè, per primer cop, hi han inclòs les comarques del Segrià i les Garrigues, on la sega comença abans. En el marc d'aquests controls també actuen amb arades i tractors, si s'escau, per fer franges d'autoprotecció a masies, granges i altres edificacions agrícoles. Conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals fan controls diaris a les zones de Lleida que en aquests moments presenten els nivells més alts de sequera.


Comentaris

envia el comentari