Catalunya Diari

El Cruïlla 2021 tanca amb més de 50.000 assistents i 289 positius en covid-19

El festival va localitzar 69 persones amb coronavirus amb els testos d'antígens de la darrera jornadaue

L'edició d'aquest 2021 del festival Cruïlla que s'ha dut a terme des del dijous i fins al diumenge, ha tancat els tres dies de concerts amb un balanç que supera els 50.000 assistents. Segons les dades públiques que han donat l'organització, el festival suposa assolir una xifra que els col·loca com l'esdeveniment musical amb més públic de tot l'Estat durant aquest any tot i les restriccions i les mesures de seguretat que s'han de seguir en coneqüència de la situció pandèmica.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En la darrera jornada del festival, que va ser aquesta nit passada del dissabte, el Cruïlla 2021 va detectar un total de 69 persones positives en covid-19 amb els testos d'antígens que s'han estat fent a tots els assistents. Amb aquesta darrera xifra, el Criïlla ha arribat a identificar un total de 289 persones que han donat positiu a les proves prèvies a accedir al recinte. Totes aquestes han tingut l'accès denegat al festival i no n'hi ha entrat cap.

Ambient davant un dels tres escenaris del Cruïlla, amb bona part del públic amb mascareta, aquest divendres 9 de juliol de 2021
Ambient davant un dels tres escenaris del Cruïlla, amb bona part del públic amb mascareta | LleidaDiari.cat

Èxit total

El balanç que fa el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, és molt positiu. De fet, ja dissabte al vespre el va qualificar «d'èxit total» el Cruïlla 2021, tot i que s'ha celebrat en un moment «molt complex per la salut pública», encara més, davant la cinquena onada que tan està coplejant a Catalunya. Herreruela va assenyalar que estan «orgullosos i contents» i que poden treure pit de com s'ha desenvolupat el certamen i que ha anat tot com una seda. «Barcelona torna a ser el centre del món pel que fa l'organització d'esdeveniments i la música en viu», va assegurar. 

Després del balanç global de detecció de covid-19 del festival, Herreruela també va apuntar que davant el virus es pot tenir l'actitud d'aturar l'activitat i confinar-se, però s'ha provat durant un any i mig que és un «model fallit». En aquest sentit, va assenyalar que, per contra, des del Cruïlla s'han posat a disposició de les administracions per ser un col·laborador i un protagonista. «Aquest Cruïlla és el més clar exemple del que és aquesta col·laboració, un exemple del que és unir ciència i cultura». 


Comentaris

envia el comentari