Catalunya Diari

El Cruïlla detecta més de 200 positius en les dues primeres jornades del festival

S'han fet gairebé 40.000 tests d'antígen

El dispositiu del Festival Cruïlla, per testejar els seus assistents inclou un equip sanitari de fins a 300 persones, 200 de les quals són auxiliars d'infermeria que realitzaran els tests i 100 són validadors de les proves. Els assistents tenen una hora assignada per fer-se la prova i tot el procés des de l'entrada amb porta prèviament assignada fins a la porta del festival s'hauria de fer en 45 minuts.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Com s'ha fet en altres assajos, concerts i festivals, un resultat positiu en el test d'antígens comporta la retirada de l'entrada (i la devolució del seu import), i l'avís al sistema de salut. Herreruela, el director de Cruïlla, ha recordat aquest dimecres que una de les virtuts del testatge massiu és precisament la detecció de positius que d'una altra manera podrien estendre el virus. En aquest sentit, el festival calcula que es podrien donar entre 350 i 400 casos positius (en tot el festival), i extrapola que això faria prevenir la propagació d'entre 3.000 i 5.000 casos".

Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021
Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla | ACN

215 positius en dos dies

El festival Cruïlla ha detectat més de 200 positius en les dues primeres jornades musicals. El certamen va començar aquest dijous fent els primers testos entre els treballadors i artistes i hi va haver els primers resultats positius. De fet, Sergi Sales (Senyor Oca), va donar positiu al test d'antígens i no va poder tocar en la inauguració del festival.
 

Durant la primera jornada del festival s'hi van detectar 123 positius entre els 13.000 assistents testats i l'organització va preveure que es podia arribar a un públic de 18.000 persones i per tant, pujar els casos positius. Cap dels 123 positius ha pogut accedir al recinte del festival.
 

El festival Cruïlla ha detectat un total de 89 casos positius de covid-19 a les portes del recinte, en la segona jornada del certamen. Aquest divendres es van fer més de 19.000 tests d'antígens, segons les xifres que ofereixen els organitzadors. Això suposa una taxa aproximada de 468 casos per cada 100.000 persones. El Cruïlla ha preparat un gran dispositiu al CCIB, convertit en un espai on cribrar fins a 25.000 persones diàries en cada una de les tres jornades de festival. Cap dels positius ha pogut accedir al recinte del festival.


Comentaris

envia el comentari