Catalunya Diari

Cubells dóna el tret de sortida a la seva festa major amb un sopar popular

El Local Social del Castell va ser l’escenari de l’àpat, que va aplegar més de 350 comensals

Imatge del sopar popular
Imatge del sopar popular | LleidaDiari.cat

Cubells, a la Noguera, va iniciar aquest dijous la seva festa major amb un sopar popular que va servir per donar el tret de sortida a les activitats que se celebraran fins al 19 d'agost. A l'acte hi van assistir més de 350 comensals, entre els quals, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Reñé va arribar a l'Ajuntament de Cubells acompanyat pel diputat Eloi Bergós. Allí va ser rebut per l'alcalde de Cubells, Josep Regué, i per la resta de la corporació municipal. També hi va assistir la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, a més d'alcaldes de municipis veïns i presidents d'associacions locals.

Imatge del sopar popular
Imatge del sopar popular | LleidaDiari.cat

 

La visita va començar a la Sala de Plens, on es va mostrar al president de la Diputació de Lleida la col·lecció de pergamins i documents restaurats de registres municipals conservats des dels segles XIII i XIV, i es va seguir amb el lliurament d'una placa commemorativa i d'un obsequi. Tot seguit, es van desplaçar al Local Social del Castell, on després d'una breu salutació als assistents per part de Regué i de Reñé, el Senyor Postu va ser l'encarregat de recitar el pregó que va donar peu al sopar de germanor. Tot seguit, i per acabar la vetllada, va actuar el grup Norai amb una cantada d'havaneres.

 

Altres fires i festes a la demarcació

Cal descatar que aquest cap de setmana també es vesteix de festa la Val d'Aran. Concretament, gràcies a la Fira d'artesania de la Val d'Aran «Hèt a man, hèt aciu» que es celebra del 16 al 19 d'agost al Passeig de la Llibertat de Vielha. La fira proposa diferents activitats relacionades amb el món de l'artesania en les que hi podran participar tots els assistents. Els visitants a la fira podran apropar-se als estands per comprar els diferents productes i, a més, grans i petits podran gaudir dels tallers i demostracions. 


Comentaris

envia el comentari