Catalunya Diari

Cubells ofereix casa a famílies amb fills per assegurar la continuïtat de l'escola rural

El consistori els facilitarà un immoble a un lloguer assequible perquè s'instal·lin al municipi

Pla sencer de l'alcalde Cubells, Josep Regué, davant d'una de les cases que l'Ajuntament ofereix a les famílies novingudes
Cubells ofereix casa a famílies amb fills per assegurar la continuïtat de l'escola rural | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Cubells (Noguera) ha fet una crida per tal que famílies amb fills en edat escolar, d'entre 3 i 12 anys, es traslladin a viure al municipi abans de l'inici del nou curs i garanteixin així la continuïtat del col·legi públic Sol Naixent.

Per promoure el trasllat d'aquestes famílies, l'Ajuntament oferirà una casa de lloguer, propietat del consistori, a un preu «molt assequible» i facilitarà la recerca de feina a un dels membres de la família. L'alcalde del municipi, Josep Regué, ha explicat que, per optar a l'ajuda, les famílies seran entrevistades per l'Ajuntament i es demanarà que, a banda dels nens en edat escolar, un dels progenitors tingui ingressos i mitjà de transport.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Totes les persones interessades han d'omplir un formulari

Totes les persones interessades han d'omplir un formulari, que estarà disponible al web de l'Ajuntament en els pròxims dies, i enviar una carta de presentació amb les motivacions i informació dels sol·licitants a l'adreça de correu ajuntament@cubells.cat.

L'alcalde ha destacat que l'escola municipal Sol Naixent de Cubells compta amb molt pocs alumnes i «és important acollir-ne més per tal de comptar amb més prestacions i serveis». Així mateix, Regué ha animat les famílies a presentar les sol·licituds i ha ressaltat la qualitat de vida del municipi. «A Cubells trobaran un poble acollidor i que compta amb tots els serveis bàsics imprescindibles com ara farmàcia, consultori, botiga de queviures, residència i, fins i tot, dos restaurants», ha assenyalat.

Disminució progressiva d'habitants

En aquests moments, el poble de Cubells té 340 habitants censats, i és una xifra que disminueix lleugerament any rere any. En aquest context, l'alcalde ha remarcat que iniciatives com aquesta «ajuden a pal·liar la creixent tendència de despoblació de les zones rurals».

Cal recordar que aquesta no és la primera crida que efectua el consistori per acollir noves famílies al municipi. L'any 2015, l'Ajuntament de Cubells també va oferir habitatge a un preu assequible per motivar l'arribada de famílies amb fills, a les quals també oferia ajuts al transport i al menjador escolar. «L'altra vegada va ser un èxit, amb més d'una trentena de sol·licituds», ha exposat Regué. L'alcalde confia que enguany també ho sigui, i «es pugui garantir així el futur de l'escola».


Comentaris

envia el comentari