Catalunya Diari

Cultura i tradició es donen la mà al XVI Mercat Barroc d’Aitona

Els seus carrers viatjaran un any més a l'època medieval per oferir als veïns i visitants una trentena de parades, espectacles, mostres d'artesania, música i esports

Diumenge 20 de maig Aitona i els seus carrers viatjaran un any més a l'època medieval per oferir als veïns i visitants una trentena de parades, espectacles, mostres d'artesania, música i esports en una nova edició d'aquesta original i singular festivitat aitonenca. L'Ajuntament d'Aitona, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, organitzen aquest cap de setmana la setzena edició del tradicional Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona, un dels esdeveniments culturals de caràcter històric més rellevants del territori.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Des de les 10.00 a les 20.00 hores, els visitants podran gaudir d'un ampli programa de propostes lúdiques i culturals per a tots els públics que inclouen parades, espectacles, mostres d'artesania, música i esports. Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, fa una crida a la participació i assegura que «el Mercat Barroc té una mística i una estètica especials que el converteixen en una de les cites més esperades de l'any a la vila i en una bona oportunitat per donar a conèixer el nostre teixit associatiu i difondre les singularitats d'una de les èpoques més singulars de les terres de Lleida». 

Enguany, una de les principals novetats del XVI Mercat Barroc serà la celebració de la 1a Embarrocat d'Aitona, una prova esportiva organitzada pel Club d'Atletisme Aitona que comptarà amb la participació de 300 atletes vinguts d'arreu de Catalunya i de diferents països i comunitats autònomes. La competició inclourà dues curses competitives de cinc i deu quilòmetres i una caminada popular de set. Pels camins de l'horta i del riu. La sortida de les diferents proves es durà a terme diumenge 20 de maig a les 09.30 hores des de la plaça de l'Ajuntament i en la seva organització hi col·laboren el consistori, la Diputació de Lleida i nombroses firmes comercials locals i provincials. Així, els participants podran gaudir d'avituallament líquid i sòlid, una bossa de corredor i d'altres obsequis que s'adjudicaran per sorteig. Des de les 10.00 hores del matí fins a les vuit del vespre, els visitants podran gaudir pels carrers del nucli antic del poble d'un ampli i variat ventall de propostes lúdiques i culturals dirigides als més menuts i al públic en general. 

Activitats com les exposicions a la capella de Sant Gaietà i a l'entrada de Casa Pilar de Gaya, la descoberta de racons emblemàtics de la vila com 'Lo Caño', el carrusel mecànic, un taller infantil amb una desgranadora de blat de moro i un molí mecànic per fer farina, mostres d'artesans moliners o un taller d'elaboració d'espelmes de canya de riu per immersió tornaran a fer les delícies dels nens i nenes i adults. A més, al llarg de la jornada se celebraran diferents espectacles de carrer com el trobador del Llobregat, el campament de soldats cristians o l'escultor de fusta amb xerrac mecànic. I l'activitat clourà ja al vespre amb l'actuació dels Batukats de l'Ala.


Comentaris

envia el comentari