Catalunya Diari

La CUP i ERC 'planten' al nou subdelegat del govern espanyol en la seva visita a les Borges Blanques

Demanen que l'alcalde faci el mateix
Imatge de Crespín a la Guàrdia Civil de Lleida
Imatge de Crespín a la Guàrdia Civil de Lleida | @CupBorges

El grup municipal d'ERC a les Borges Blanques ha decidit 'plantar' al nou subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, durant la visita que tindrà lloc aquest dimarts a la tarda a l'Ajuntament de les Borges Blanques. Segons han informat des d'ERC a través d'un comunicat, «no reconeixem cap autoritat d'un estat que no respecta el dret a decidir dels pobles, així com persegueix i empresona els representants escollits democràticament».

 

Tanmateix, asseguren tenir molt presents «la repressió patida el dia 1 d'octubre de 2017, així com l'aplicació de l'article 155, ambdues mesures posades en pràctica amb el consentiment del partit que representa aquest senyor». «Cal dir també, que entra en total contradicció la reunió amb aquest senyor, amb el fet que cada mes, davant del mateix ajuntament, tots els representants del consistori ens reunim amb la ciutadania per demanar alliberament dels presos polítics i el retorn dels nostres representants exiliats», conclou el comunicat. D'igual forma, la CUP ha decidit no acudir a l'acte de presentació i ha instat a l'equip de govern encapçalat per l'alcalde Enric Mir, a fer el mateix i, «per dignitat», cancel·lar la reunió esmentada, que «no té cap altre ordre del dia que la mera presentació institucional i la foto de rigor». 

 

Els objectius de Crespín

José Crespín, gendre de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va prendre possessió el passat 2 de juliol en la subdelegació del govern espanyol a Lleida. El nou subdelegat del govern a Lleida va destacar en el seu discurs com a objectiu prioritari el de «vetllar i millorar els serveis públics de l'Estat a Lleida» i es va referir a la «col·laboració i entesa entre administracions» com un dels principals eixos de l'acció política d'aquesta institució.

Imatge de José Crespín amb Tere Cunillera
Imatge de José Crespín amb Tere Cunillera | LleidaDiari.cat

 

En aquest sentit, Crespín va dir que «un bon engranatge entre institucions aporta un gran valor per a un territori» i va expressar el desig «d'estrènyer llaços de cooperació amb el conjunt d'institucions de Lleida, Pirineu i Aran i amb la ciutadania». José Crespín és també secretari d'organització de la federació provincial del PSC. És llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la UAB i té plaça de funcionari de nivell A la Diputació de Barcelona. Treballa a l'Ajuntament de Lleida des de fa set anys, quan l'alcalde el va elegir com a cap de gabinet després de les eleccions municipals del 2011.

 Comentaris

envia el comentari