Catalunya Diari

David Rodríguez intentarà revalidar l'alcaldia de Solsona

L'actual diputat deixarà l'acta al Parlament per dedicar-se en exclusiva a la batllia

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC)
L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC) | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Solsona, el republicà David Rodríguez, ha anunciat aquest dimecres que es tronarà a presentar a la reelecció en els comicis municipals de l'any que ve. El batlle ha rectificat la seva decisió després que l'abril de l'any passat va anunciar que no es tornaria a presentar per poder donar pas a la renovació. Ara, però, segons Rodríguez, «les circumstàncies han canviat». El batlle ha reconegut que no ha aconseguit trobar un relleu per encapçalar l'equip d'ERC a Solsona i això l'ha obligat a replantejar la seva posició inicial.

Tot i això, ha explicat que no li ha estat difícil trobar persones per poder configurar la llista. D'altra banda, el batlle, renunciarà a l'acta de diputat al Parlament aquesta setmana per poder-se dedicar en exclusiva a l'alcaldia. David Rodríguez ha explicat que tornar-se a presentar ha estat «una decisió difícil», «però l'alternativa era massa incerta» i no deixar-ho lligat sentir «incòmode». El batlle ha explicat que havia de prendre una determinació abans del 29 d'agost, el dia en què tenia programada la visita a Lledoners amb Oriol Junqueras. El màxim dirigent del partit havia fet arribar reiteradament a Rodríguez la petició que fos ell qui tornés a liderar la llista a les municipals.

Sí a l'alcaldia de Solsona, però no al Parlament de Catalunya

Sobre el seu escó al Parlament, Rodríguez reconeix que no es veu amb cor de continuar compaginant dos càrrecs «de dedicació tan intensiva» i afrontar una campanya electoral. De cara als reptes que té Solsona sobre la taula hi ha la construcció de la nova escola El Vinyet i el tanatori municipal; el plantejament de tota l'illa cultural de Cal Manel i Cal Metge Solé; el disseny del futur del Camp del Serra; la concentració de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i la integració de la comarca i d'àmbits com l'educatiu o projectes per embellir i endreçar diverses zones de l'eixample i la perifèria de Solsona.


Comentaris

envia el comentari