Catalunya Diari

Decomissen prop de 900 paquets de tabac de contraban, valorats en gairebé 4.000 euros

La mercaderia ha estat trobada amagada a l'interior d'un cotxe

Imatge dels paquets de tabac decomisats a la Farga de Moles, el dia 26 d'agost de 2020.
Imatge dels paquets de tabac decomissats a la Farga de Moles. | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha decomissat 860 paquets de tabac de contraban, valorats en 3.868 euros, en un control dut a terme dijous passat a la duana de la Farga de Moles, a les Valls de Valira, a la comarca de l'Alt Urgell.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Els fets van tenir lloc a les set de la tarda, quan un vehicle procedent d'Andorra va entrar al recinte pel carril verd, destinat als cotxes que no tenen res a declarar. Aleshores, els agents van localitzar al seu interior diverses maletes amagades i també hi van trobar més paquets al forat on hi ha la roda de recanvi. Un dels tres ocupants del vehicle, de 60 anys i nacionalitat francesa, va reconèixer que eren seus i es va procedir a aixecar-li una acta per infracció de contraban, quedant, a més, tota la mercaderia dipositada a la duana.
 
Imatge de tots els paquets decomisats a la Farga de Moles, el dia 26 d'agost de 2020.
Imatge de tots els paquets decomissats a la Farga de Moles. | LleidaDiari.cat

Marihuana amagada entre camps de panís

La Guàrdia Civil també ha localitzat aquesta setmana un total de 16 plantes de marihuana que es trobaven amagades a l'interior de camps de panís a la Noguera. La troballa es va fer el dilluns 17 d'agost per part de la Guàrdia Civil de la comissaria de Balaguer després d'una investigació iniciada quan van tenir coneixement que hi podria haver plantes amagades de forma dispersa en diferents parcel·les de panís.

Mitjançant imatges aèries van poder localitzar les plantes i ara estan investigant qui podria ser l'autor o autors responsables d'aquestes, ja que es tractaria d'un delicte contra la salut pública i elaboració de droga.

Paral·lelament a Solsona, la Guàrdia Civil va destapar la setmana passada una plantació 'indoor' de 215 plantes de marihuana d'una casa situada en una finca privada de la localitat. Segons ha informat el cos militar, a l'interior de la finca també es van trobar altres estris per a la seva explotació com ventiladors, calefactors, deshumidificadors o material fitosanitari, entre d'altres. La investigació va començar a mitjans d'agost després de tenir coneixement que a l'interior d'una finca existia una casa aïllada destinada a la plantació il·legal de marihuana.

En aquest sentit, i un cop esbrinen el parador del propietari, la Guàrdia Civil va certificar l'existència d'aquesta plantació després d'entrar i trobar les 215 plantes i tot el material necessari per a conservar-les en òptimes condicions. Al propietari de la finca, de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de la comarca del Solsonès, se l'acusa d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de drogues.


Comentaris

envia el comentari