Catalunya Diari

Un dels hospitals més important de Catalunya està a punt del «col·lapse»

Des del Clínic demanen a la Generalitat l'aprovació d'uns pressupostos dignes que els hi faciliten la seva feina i millorar l'atenció al pacient

L'Hospital Clínic de Barcelona
L'Hospital Clínic de Barcelona és un dels més afectats per les retallades | CatalunyaDiari.cat

Els hospitals públics de Catalunya fa temps que arrosseguen les conseqüències de les retallades del Govern de la Generalitat. Un d'ells és el Clínic de Barcelona que, malgrat ser considerat un dels millors de l'Estat, els seus treballadors defineixen el seu servei d'Urgències amb paraules com «caòtic», «col·lapse» o «lamentable».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Afectació al personal i als malalts

I és que, tal com ha explicat a 'Metrópoli' un administratiu del centre i secretari de CCOO, Àlex Duque, no hi ha suficients llits per a tots els pacients, els familiars s'han d'esperar fins i tot asseguts a terra i la situació arriba a afectar el personal sanitari que no pot desenvolupar en condicions la seva tasca.

Per la seva banda, un auxiliar sanitari i delegat de la CGT al Clínic, ha confessat que: «Han d'esperar en un espai prefabricat que és molt reduït. No hi ha lloc per on passar. Fins i tot molesten els patinets d'alguns acompanyants». En aquest sentit, explica que quan coincideixen tres llits en un mateix punt, «ja es desencadena el col·lapse». 

 

Una situació de 'llits calents'

Tota aquesta situació porta a un estat de gairebé 'llits calents' que fan que quan un pacient marxa immediatament un altre ocupa el seu lloc. De fet, un dels treballadors afirma que «quan vaig entrar aquí fa 40 anys hi havia uns 1.000 llits, ara tenim 600». 

Davant aquesta situació, des del Clínic demanen a la Generalitat l'aprovació d'uns pressupostos dignes que els hi faciliten la seva feina i millorar l'atenció al pacient. «Estem amb uns pressupostos prorrogats mentre tenim més pacients que abans. Estem realitzant una activitat més gran amb menys diners», lamenten els treballadors que esperen veure millorar la situació com més aviat millor.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari