Catalunya Diari

La demanda de segones residències torna a créixer després de quatre anys consecutius a la baixa

Les operacions de compra i lloguer d'aquest tipus de llars representen l'11% del total, dos punts més respecte a 2020

La demanda de segones residència a l'Estat espanyol torna a créixer després de quatre anys consecutius a la baixa. Segons l'estudi 'Perfil del comprador de segona residència', publicat aquest dijous per Fotocasa, les operacions de compra i lloguer de segones residències representen un 11% del total, un percentatge que l'any passat se situava al 9%.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El portal atribueix aquest increment al fet que cada vegada més gent inverteix en habitatge per poder tenir espais allunyats de les ciutats, amb terrasses i espais a l'aire lliure.
 

També cal destacar el teletreball, una fórmula que «ha vingut per quedar-se». «És normal que pugi la demanda; molta gent prefereix alternar el seu temps entre la primera i la segona residència», apunta Fotocasa. 

Imatge d'un habitatge amb un cartell d'«En venda»
La demanda de segones residències torna a créixer després de quatre anys consecutius a la baixa | Europa Press

Inversions a llarg termini

Pel que fa a la compra de segones residències, gairebé la meitat dels enquestats destaquen que es tracta d'una inversió a llarg termini, mentre que un de cada tres argumenta que és una forma de fer patrimoni. També prenen força arguments com el context econòmic actual –els preus es van moderant-, el fet que l'habitatge és segur per al futur i la millora de la situació laboral d'alguns treballadors.
 

Quant al lloguer, un de cada tres espanyols assegura que es desplaça a una segona residència per proximitat amb el seu lloc de feina. Un 25% dels que opten pel lloguer asseguren que la seva situació econòmica els impedeix comprar un habitatge, mentre que també un 25% destaquen la «llibertat i flexibilitat» que els ofereix disposar d'una segona residència.


Comentaris

envia el comentari