Catalunya Diari

Sol·liciten que es declari zona catastròfica els municipis afectats pels aiguats

L'agrupació empresarial demana que les mesures es facin amb celeritat

El Consell General de Cambres de Catalunya ha demanat al Govern que posi en marxa «amb urgència» mesures per reactivar i recuperar l'activitat econòmica i el benestar dels ciutadans de les Terres de l'Ebre afectats pels aiguats d'aquest dimecres.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En concret han reclamat la declaració de zona catastròfica pels municipis d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.
 

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges ha reclamat «la major celeritat possible» a l'hora de tramitar els ajuts i ha afirmat que encara no s'han licitat "els treballs i les obres per reparar els danys dels últims temporals dels darrers anys" a les Terres de l'Ebre. 

Destrosses a Les Cases d'Alcanar ha causa de les fortes pluges torrencials. Imatge de l'1 de setembre.
Sol·liciten que es declari zona catastròfica els municipis afectats pels aiguats | LleidaDiari.cat

Es revisaran els criteris d'urbanització per evitar aquestes situacions

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Govern revisarà els criteris d'urbanització en lleres i cursos fluvials per evitar episodis de destrosses per aiguats com els patits aquesta setmana al Montsià.
 

En una visita a la façana fluvial i el port de les Cases d'Alcanar, un dels punts més castigats, Puigneró ha recordat que la construcció massiva en aquests espais i prop de la costa és una herència de plans urbanístics del passat i ha exhortat a actuar en l'actual context de canvi climàtic, valorant bé les afectacions sobre el patrimoni. Segons preveu, les tasques de neteja de les aigües interiors del port han de permetre que els pescadors de les Cases puguin reprendre dilluns la seva activitat. 
 

«Començarem a revisar no només aquí, sinó zones on tenim aquest tipus de situacions», ha anunciat el també conseller de Polítiques Digitals i Territori des del port de les Cases. A partir d'aquesta revisió, ha apuntat, es decidiran «actuacions» que puguin minimitzar l'impacte d'episodis d'aiguats com el d'aquesta setmana.

Uns 150 voluntaris col·laboren en la neteja

Uns 150 voluntaris, vinguts de les Terres de l'Ebre i d'arreu de Catalunya, participen en els treballs de neteja i restauració d'espais públics i habitatges afectats pels aiguats a Alcanar. Se sumen als efectius de Protecció Civil i de policies locals vinguts d'arreu de Catalunya per contribuir en l'ingent tasca encara pendent, especialment, en nuclis com el de les Cases d'Alcanar.
 

L'Ajuntament canareu organitza i distribueix les persones que arriben pels diferents espais afectats. L'alcalde, Joan Roig, ha agraït la solidaritat. També ha explicat que, en aquest moment, nou veïns que habitaven en dues cases estructuralment danyades pels aiguats d'aquest dimecres segueixen reallotjades en hotels. 


Comentaris

envia el comentari