Catalunya Diari

Demanen limitar el pas dels camions a l'N-230 durant la temporada d'hivern

Aquestes restriccions es realitzarien durant els divendres de 17:00 a 24:00 hores, de Benabarre a la frontera francesa, i els diumenges, de 13:00 a 19:00 hores

Imatge de la reunió al Conselh
Imatge de la reunió al Conselh | LleidaDiari.cat

El ple del Conselh Generau d'Aran ha aprovat per unanimitat aquest dijous la moció per sol·licitar al Ministeri de Foment, la Direcció General de Trànsit (DGT) i el Servei Català de Trànsit (SCT) la limitació del pas de camions de Benabarre fins a la frontera francesa els caps de setmana de desembre a març.

A través d'aquesta petició, el govern del Conselh insta a limitar el pas de camions articulats per l'N-230 tots els divendres de 17:00 a 21:00 hores, de Benabarre fins a la frontera francesa, i tots els diumenges, de 13:00 a 19:00 hores, en el sentit contrari.

 

Es realitzaria a partir de l'1 de desembre i fins al 21 de març

Aquesta restricció es realitzaria a partir de l'1 de desembre i fins al 21 de març, coincidint amb l'època de major trànsit d'aquesta carretera, quan els usuaris la utilitzen per arribar a les estacions d'esquí de Baqueira Beret i Boí.

Durant aquestes dates es produeixen grans retencions i dificultats en la fluïdesa del trànsit, ocasionades pels camions articulats que circulen lent en trams on és extremadament difícil i perillós realitzar qualsevol mena d'avançament.

Uns 500 camions diàris passen per la Val d'Aran

«Tots sabem l'impacte que té a la Val d'Aran el pas dels 500 camions diaris que travessen els nostres pobles i les incomoditats que generen. Però sobretot ens preocupen els problemes relacionats amb la seguretat dels usuaris d'aquesta carretera», afirma el síndic d'Aran, Francés Boya.

«Hi ha uns dies al llarg de l'any, especialment els caps de setmana quan l'estació d'esquí està oberta, en què el pas dels camions per aquests trams tan complicats col·lapsa el trànsit i això té greus efectes en la seguretat dels conductors», conclou.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari