Catalunya Diari

Demanen 13 anys i mig de presó a un home de 28 anys acusat de maltractar, amenaçar i violar la dona a Tremp

Té antecedents per violència familiar i el judici es farà el 14 d'octubre a l'Audiència de Lleida

La Fiscalia demana 13,5 anys de presó a O.S.M.R., de 28 anys i nascut a l'Equador, acusat de maltractar, amenaçar i violar la dona, al domicili familiar, a Tremp. Segons la Fiscalia, de manera regular -fins al setembre de 2019- l'acusat, quan s'enfadava, colpejava, empentava i insultava la parella i l'acusava d'arribar tard perquè es veia amb un altre.
 

A més, afegeix l'acusació, l'home exigia a la dona el compliment d'uns horaris i li deia amb qui podia o no quedar i quina roba es podia o no posar. L'acusat té antecedents ja que al febrer de 2017 va ser condemnat per un delicte de violència en l'àmbit familiar a 36 dies de treballs en benefici de la comunitat que no ha complert. El judici es farà el 14 d'octubre a l'Audiència deLleida

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'home serà jutjat per un delicte de violència física i psíquica habitual amb l'agreujant d'haver estat comesa al domicili (2,5 anys de presó), un delicte d'agressió sexual amb l'agreujant de parentesc (10 anys) i un delicte de maltractament d'obra en l'àmbit familiar (1 any), després d'uns fets ocorreguts al setembre de 2019.

Pla obert dels jutjats de Lleida. Imatge del 6 d'octubre de 2021.
Pla obert dels jutjats de Lleida | LleidaDiari.cat

També li demanen que li prohibeixin acostar-se a ella

Concretament, el 23 de setembre, cap a les 11 de la nit, segons l'escrit del ministeri públic, l'acusat es va enfadar perquè la dona va arribar tard de treballar i la va agafar pel coll, la va tirar al llit i la va obligar a mantenir relacions sexuals tot i ella no deixava de dir que no.
 

El 28 de setembre, cap a les dues de la matinada, l'acusat va anar al bar on estava la seva parella, la va agafar fortament del braç i li va dir «ja veuràs a casa». Cap a les quatre de la matinada li va tirar les coses per l'escala i li va impedir que entrés a casa. Quan ella va aconseguir entrar, la va amenaçar amb un ganivet i li va propinar dos cops de puny.
 

Després d'aquests fets, el 29 de setembre, el jutjat va emetre una ordre en què prohibia l'acusat comunicar-se o acostar-se a menys de 300 de la dona i de la casa que compartien a Tremp. 
 

A més de la pena de presó, la Fiscalia també demana que es prohibeixi l'home comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la dona durant 7 anys quan surti de la presó, que se li prohibeixi la tinença d'armes durant 3 anys i que se li imposin 6 anys de llibertat vigilada quan l'home surti de la presó.


Comentaris

envia el comentari