Catalunya Diari

La demarcació de Lleida preveu una ocupació turística del 95% durant els dies festius a les zones turístiques

La neu assegura una ocupació turística del 90% en les zones de muntanya en una Setmana Santa que arriba molt avançada

Les nevades d'última hora i l'arribada d'una nova onada de fred que ha permès que totes les pistes d'esquí estiguin obertes i en condicions per esquiar fins la primera setmana d'abril ha provocat un allau de reserves en establiments turístics pròxims a les instal·lacions d'esquí i als punts d'atracció de muntanya, ja sigui cases rurals o càmpings condicionats per afrontar temperatures baixes, segons coincideixen les associacions del sector de diferents demarcacions catalanes.

Aquesta Setmana Santa del 2018 ve condicionada per la meteorologia i pel fet que ha caigut molt aviat, dins del mes de març, i tot just haver començat la primavera, cosa que la situa en una conjuntura temporal inestable meteorològicament. A més, aquest any, la primavera ha arribat amb una nevada generalitzada que ha blanquejat tot el territori i ha fet feliços als empresaris de les pistes d'esquí i als mateixos esquiadors perquè ha permès que totes les instal·lacions es mantinguin obertes i la temporada no es tanqui fins el 8 d'abril, una setmana després de finalitzada la Setmana Santa. 

Bones previsions d'ocupació

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació turística des de Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua que es podria situar entre el 90% i la plena ocupació a les zones turístiques de les comarques lleidatanes, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin, i en percentatges inferiors del 24 al 28 de març. En el conjunt de la Setmana Santa, el sector turístic estima que uns 85.000 turistes visitaran les comarques de Lleida on podran aprofitar els importants gruixos de neu que hi ha al Pirineu per gaudir dels darrers dies de la temporada d'esquí, que finalitzarà el 8 d'abril. Això coincideix amb l'inici de la nova temporada d'esports d'aventura i turisme actiu que obre el ventall de possibilitats modalitats com el ràfting als rius d'alta muntanya.

Pel que fa a Ponent, els turistes estaran principalment repartits per l'àmplia oferta de cases de turisme rural. En aquestes comarques de la demarcació l'oferta és bàsicament cultural i per Setmana Santa es pot escollir per la processó dels Dolors de Bellpuig, la Passió de Cervera o també visitar monuments com la Seu Vella de Lleida o equipaments com el Museu de Lleida.


Comentaris

envia el comentari