Catalunya Diari

Deneguen el transport escolar a una nena de 4 anys de la Noguera

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Carles Vega, ja s'ha ficat en contacte amb el Consell Comarcal de la Noguera

El Consell Comarcal de la Noguera ha denegat el transport escolar a una nena de quatre anys de Lluçars per anar a l'escola de Vilanova de Meià, el municipi al qual pertany al poble. La causa és perquè la nena viu a 1,5 quilòmetres de l'última parada del bus. En aquest sentit, des del Consell Comarcal asseguren que la Conselleria d'Ensenyament no permet modificar les rutes.

Aquesta parada es troba ubicada en una masia rural de la mateixa localitat, on el bus recull a un altre nen que cursa cinquè de primària a la mateixa escola que la nena. Per la seva part, el director territorial d'Ensenyament a Lleida, Carles Vega, ha afirmat que ja s'ha posat en contacte amb el Consell Comarcal i li ha demanat que busqui una solució al respecte.

El motiu per denegar-li el transport escolar

Sovint hi ha raons burocràtiques i institucionals que costen d'entendre entre la població. Una d'elles és la que ha rebut la família de la nena de Lluçars en ser-li denegada la possibilitat d'utilitzar el transport escolar com altres nens de la demarcació que viuen en nuclis apartats de les escoles de referència.

En aquest cas, la raó que ha portat el tema fins als serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, ha estat la de viu a 1,5 quilòmetres de l'última parada de bus. Per aquest motiu, han argumentat des del Consell Comarcal de la Noguera, el bus no pot derivar-se de la seva ruta habitual. 

Una solució en camí per a la nena veïna de Lluçars

El cas d'aquesta família ha arribat en mans del director territorial d'Ensenyament a Lleida, Carles Vega, i aquest ha confirmat que ja s'ha posat en contacte amb el Consell Comarcal de la Noguera per tal de trobar una solució al problema. D'aquesta manera, els familiars esperen que es pugui donar llum verda a la recollida de la nena amb el servei de transport escolar i que pugui accedir, com la resta dels seus companys, d'una forma segura i ràpida a la seva escola de Vilanova de Meià.


Comentaris

envia el comentari